Menu
En kvinne skjermer seg mot solen på den varmeste junidagen som noen gang er mål på Kypros. Fredag døde en 91 år gammel kvinne av heteslag og ble det første dødsofferet i hetebølgen som rammer øya. Foto: Petros Karadjias / AP / NTB

Eldre kvinne ble første dødsoffer for hetebølge på Kypros

En 91 år gammel kvinne er død av heteslag på Kypros. Hun ble det første dødsofferet for hetebølgen som har ført til rekordvarme på opptil 45 grader fredag.

Av NTB | 14.06.2024 22:03:06

Medisin og helse: Helsepersonell sier kvinnen døde på sykehus i hovedstaden Nikosia. Fem andre eldre pasienter behandles med alvorlige symptomer på heteslag.

Talsperson Charalambos Charilaou sier til mediene at kvinnen fikk hjertestans to ganger etter ankomst til akuttmottaket.

– Etter å ha undersøkt hendelsen konkluderte legene der med at hjertestansen skyldtes heteslag, sier Charilaou. Han sier sykehuset de siste dagene har håndtert flere tilfeller der folk er slått ut av varmen.

Fredag utstedte myndighetene sitt første røde farevarsel for ekstrem varme, og meteorologene bekreftet at temperaturen nådde 45 grader. Det er den varmeste junidagen som noen gang er målt på øya, som er et yndet feriemål øst i Middelhavet.

(©NTB)

Flere nyheter: