Menu
Politiets kriminalteknikere jobber på åstedet i Kristiansund fredag kveld etter at en mann og en kvinne i 70-årene ble funnet døde av skuddskader. Foto: Joakim Halvorsen / NTB

Ektepar døde av skuddskader i Kristiansund

En mann og en kvinne i 70-årene ble funnet døde av skuddskader i Kristiansund fredag. De to var gift med hverandre, opplyser politiet.

Av NTB | 19.05.2023 22:54:14

Kriminalitet og rettsvesen: – Politiet etterforsker denne saken bredt, og vi holder flere hypoteser åpne, men så langt er det ingenting som tyder på at andre personer har vært involvert i hendelsen. På det nåværende tidspunkt leter vi ikke etter en ukjent gjerningsperson, sa politiinspektør Ove Brudevoll i Møre og Romsdal politidistrikt på en pressekonferanse fredag kveld.

Politiet fikk litt over klokken 15.30 melding om at det lå en alvorlig skadd person utenfor en enebolig sentralt i Kristiansund.

– Politiet rykket bevæpnet ut til adressen, og vi fant da en kvinne i 70-årene utenfor huset. Kvinnen var hardt skadd, og skadene var forenlig med skuddskader. Kvinnen ble kjørt til Kristiansund sykehus med ambulanse, og det ble etter kort tid konstatert at hun var død, sier Brudevoll.

Politiet har funnet skytevåpen i huset.

De to avdøde var gift med hverandre, og begge bodde i huset.

– Det foretas vitneavhør, rundspørringer i nabolaget, vi undersøker elektroniske spor, og ikke minst er det et nokså omfattende kriminalteknisk arbeid som skal gjøres på stedet, sier politiinspektøren.

De pårørende er varslet.

– Disse ivaretas av kriseteamet i Kristiansund kommune, og politiet har også utpekt en pårørendekontakt som skal ivareta de pårørende på best mulig måte, sier Brudevoll.

Ordfører Kjell Neergaard (Ap) i Kristiansund kommune omtaler saken som en forferdelig tragedie.

– Det er lite samfunn vi lever i, der de fleste kjenner de fleste. Også jeg kjente dem godt. Mine tanker i kveld går selvfølgelig til barn og barnebarn som fikk denne forferdelige nyheten i ettermiddag, sier han til Dagbladet.

Ved søk i huset ble det funnet ytterligere en død person. Dette var en mann i 70-årene, og også han hadde skader som var forenlige med skuddskader.

Etterforskningen av saken fortsetter utover kvelden.

Flere nyheter: