Menu
Flere bekker og elver har funnet nye løp etter nedbøren under ekstremværet Hans. Her ved Aurdal i Valdres renner vannet over E16. Foto: Cornelius Poppe / NTB

Ekstremværet avtar i styrke – vil fortsatt være utfordringer med flom

Ekstremværet vil avta i intensitet de neste dagene, ifølge meteorologene. Men konsekvensene av Hans vil fortsette å være gjeldende.

Av NTB | 09.08.2023 08:34:25

Ulykker og naturkatastrofer: – Konsekvensene av ekstremværet vil vedvare litt lenger med tanke på flom og jordskred flere steder, sier statsmeteorolog Susana Reuder til NTB onsdag morgen.

Uværet Hans har i løpet av de siste dagene herjet flere steder i landet, og et betydelig antall mennesker er evakuert fra hjemmene sine. Den kommende tiden ser det derimot ut til at ekstremværet vil avta i intensitet.

– Utover dagen i dag så kommer stort sett den siste nedbøren fra Hans. Det vil komme mindre nedbør i de nordlige delene av Innlandet med rundt 25 millimeter til 35 millimeter nedbør det neste døgnet, sier Reuder.

Nedbøren vil gi seg på Østlandet i løpet av onsdagen. Lavtrykkssenteret har nemlig flyttet seg nordover. Det befinner seg nå ved kysten av Møre og Romsdal, opplyser meteorologen.

– På Vestlandet vil det komme omtrent 30 til 40 millimeter nedbør fram til natt til torsdag, sier hun.

(©NTB)

Flere nyheter: