Menu
Minst 35 mennesker omkom da det brøt ut en eksplosiv brann på en bensinstasjon i den russiske republikken Dagestan mandag kveld. Foto: Det russiske krisedepartementet / AP / NTB.

Eksplosiv brann på bensinstasjon kostet minst 35 liv i Russland

Minst 35 mennesker omkom, blant dem barn, i en eksplosjon og brann på en bensinstasjon sør i Russland, opplyser myndighetene.

Av NTB | 15.08.2023 15:04:36

Ulykker og naturkatastrofer: Den eksplosive brannen fant sted i utkanten av byen Makhatsjkala i den russiske republikken Dagestan ved 22-tiden mandag kveld.

– En brann oppsto mens noen jobbet med bil. Deretter smalt det, ifølge den russiske havarikommisjonen.

Brannen spredte seg så til bensinpumpene, og hele området ble omgjort til et flammehav.

35 mennesker er ifølge det russiske helsedepartementet bekreftet omkommet, blant dem tre barn.

115 andre ble skadd, og 65 er innlagt på sykehus, blant dem 16 barn. Tilstanden til flere av de skadde blir betegnet som kritisk.

Russiske katastrofemyndigheter har sendt et fly med medisinsk utstyr til Makhatsjkala for å evakuere de alvorligst skadde til Moskva.

Brannen spredde seg i et område på 600 kvadratmeter, ifølge lokale nødetater, og det var risiko for ny eksplosjon og branner. 260 brannfolk deltok i slukkingen, som tok mer enn tre og en halv time.

Uverifiserte videoer i sosiale medier viser en stor brann og flere skadde på et lokalt sykehus.

Eksplosjonen i Dagestan er den verste ulykken i Russland siden april i fjor. En brann ved et av det russiske forsvarets forskningsanlegg i byen Tver kostet da 22 mennesker livet.

Tidligere denne måneden omkom en ansatt og 84 andre ble skadd i en eksplosjon ved en fabrikk nord for Moskva. Fabrikken produserte optisk utstyr til russiske sikkerhetsstyrker.

– President Vladimir Putin uttrykker sin dypeste kondolanse til familie og venner av ofrene for tragedien i Dagestan, og han ønsker de skadde rask bedring, het det i en uttalelse fra Kreml tirsdag formiddag.

Myndighetene i Dagestan har erklært sørgedag etter ulykken og flagger på halv stang tirsdag, opplyser regionleder Sergej Melikov.

(©NTB)

Flere nyheter: