Menu
Eksamenslokale på Åssiden Videregående skole før eksamen i norsk blir gjennomført. Foto: Frederik Ringnes / NTB

Eksamenskaos flere steder i landet

Dataproblemer gjør at skriftlig norskeksamen er avlyst på videregående skoler i Møre og Romsdal. Viken ber om det samme.

Av NTB | 22.05.2023 13:29:10

Utdanning: Den skriftlige eksamenen startet mandag morgen, men dataproblemer gjorde at flere ikke fikk levert. Det var problemer med Utdanningsdirektoratets sider i hele landet.

Problemene ble løst mandag formiddag, men da hadde eksamen allerede blitt forstyrret. I Møre og Romsdal fortsatte problemene lokalt, og til slutt vedtok Utdanningsdirektoratet og Statsforvalteren at eksamen blir avlyst. Elevene får ikke ny eksamen, men får dispensasjon for det på vitnemålet.

Over 270.000 elever skulle opp til eksamen i vår. For flesteparten av dem var det første gang de skulle få kjenne på eksamensnerver. Pandemien stanset eksamen i flere år.

Men i Møre og Romsdal fortsatte problemene med lokale nettproblemer. Dermed var det full stopp, og elevene fikk verken oppgave, vedlegg eller tilgang til hjelpemidler.

– Dette er veldig beklagelig. Jeg kan forstå elevene, både usikkerheten og frustrasjonen de kjente på da de ikke fikk logget seg på, og at det endte med avlysning. Slikt skal jo ikke skje, sier fylkeskommunedirektør Toril Hovdenak.

Hun sier at de er i gang med å finne ut hva som skjedde, og sørge for at det ikke skjer igjen.

– Vi kan bekrefte at Viken fylkeskommune har bedt Utdanningsdirektoratet vurdere om eksamen bør annulleres, skriver pressevakt i Viken fylkeskommune, Pål Vikesland, til VG.

Elevene skulle mandag opp i norsk bokmål.

Direktoratet hadde først problemer med sidene der elever i hele landet skulle logge seg inn og laste ned oppgaver. Det ble da sagt at elevene skulle få ekstra tid på seg.

Viken fylkeskommune har også bedt om at eksamen blir avlyst.

Flere nyheter: