Eivind Vold avbildet under NM-veka i 2020. Torsdag tok han EM-gull i maratonpadling. Foto: Fredrik Hagen / NTB

Eivind Vold slo til med EM-gull i maratonpadling

Eivind Vold (30) var raskest i K1-finalen på kortbane og ble europamester i maratonpadling i Kroatia torsdag.

Av NTB | 13.07.2023 18:03:08

Sport: Han vant foran Alfredo Faria fra Portugal og dansken Mads Pedersen. Seiersmarginen var på 2,30 sekunder.

Også gullvinnerens bror Amund Vold deltok i finalen og padlet inn til 10.-plass.

Pedersen stilte til start som tittelforsvarer og var best foran Eivind Vold i det ene semifinaleheatet, men dansken hadde ikke nok krefter til å sette bestetid da medaljene skulle avgjøres. Han var 4,04 sekunder bak Vold.

I alt 20 padlere utgjorde torsdagens K1-finale. I kortbaneøvelsen ble det padlet 3,4 kilometer fordelt på tre runder med to porteringer.

Det norske gullet kom på første dag av mesterskapet i kroatiske Slavonski Brod.