Menu
Eirik Bakke blir midlertidig Lillestrøm-trener. Foto: Annika Byrde / NTB

Eirik Bakke blir midlertidig Lillestrøm-trener: – Gleder meg

Eirik Bakke (45) tar over ansvaret som hovedtrener for eliteserieklubben Lillestrøm ut inneværende sesong.

Av NTB | 10.08.2023 09:14:29

Sport: Det melder klubben på sine nettsider.

Klubben har vært på leting etter en ny hovedtrener etter at Geir Bakke overraskende gikk til Vålerenga i sommer. Siden den gang har sportssjef Simon Mesfin og Frode Kippe styrt laget. Nå får de inn Eirik Bakke, som sist var trener i 1.-divisjonsklubben Sogndal. Der sluttet han i 2021, og i etterkant har han blant annet vært fotballekspert i Viaplay.

– Jeg gleder meg til å få sjansen, og har fullt fokus på å gjøre en best mulig jobb resten av sesongen. Det passer perfekt for meg å komme tilbake i en trenerrolle nå, og jeg tror Lillestrøm er en klubb som passer meg godt. Tror det blir en god match, sier Bakke.

Bakke vil observere treninger og kamp denne uken før han fra mandag blir hovedtrener for fullt, opplyser klubben. Dermed blir hans første kamp på sidelinjen borte mot Strømsgodset om en drøy uke. Før det skal LSK ta imot Viking.

– Han er en tydelig og fotballfaglig sterk leder, og vi er sikre på at han kommer til å gjøre en meget god jobb sammen med resten av støtteapparatet ut sesongen, sier LSKs styreleder Morten Kokkim.

Bakke spilte for Sogndal, Leeds, Aston Villa og Brann i løpet av sin aktive karriere. Totalt fikk han 194 kamper for Leeds i engelsk toppfotball.

Lillestrøm ligger på sjetteplass etter 17 spilte kamper av årets sesong. Det skiller sju poeng opp til Tromsø tredjeplass.

(©NTB)