Menu
Ulrikke Eikeri spilte double i WTA1000-turneringen i Roma. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB

Eikeri til kvartfinale i Roma-double

Tennisspiller Ulrikke Eikeri og hennes japanske partner Miyu Kato er klar for kvartfinale i doubleturneringen i WTA1000-turneringen i Roma.

Av NTB | 15.05.2023 16:34:17

Sport: Den norsk-japanske duoen slo Monica Niculescu (Romania) og Makoto Ninomiya (Japan) i tre sett på grusen i den italienske hovedstaden mandag. Seieren ble sikret med sifrene 6-4, 4-6, 10-6.

I kvartfinalen venter amerikanske Desirae Krawczyk og nederlandske Demi Schuurs. Eikeri har røket ut i 1. runde av begge sine to siste WTA-turneringer i double og har dermed fått en opptur i Roma.

Sist turnering spilte Eikeri med nettopp Ninomiya som partner. De to parene fulgte hverandre fram til 4-4, men da klarte det norsk-japanske paret å bryte motstanderens serve. De tok hjem settet med 6-4.

De klarte også i bryte tidlig i det andre settet, men ble brutt tilbake umiddelbart. Niculescu og Ninomiya sikret etter hvert seieren i settet etter at de brøt Eikeri og Kato på 5-4-ledelse.

Dermed gikk oppgjøret til et super-tiebreak, der det er første lag til ti poeng som vinner. Der fikk Eikeri og Kato et pusterom med 8-5-ledelse og de så seg aldri tilbake.

(©NTB)