Menu
Kjell André Thu og Egersund er på opprykksplass i 1. divisjon. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB

Egersund tilbake på opprykksplass – Michalsen ordnet knepen seier

Egersund slo tilbake etter tapet for Raufoss forrige runde og slo Åsane 1-0 på hjemmebane. Seieren sender dem opp på andreplass i 1. divisjon.

Av NTB | 05.06.2024 18:53:08

Sport: Egersund har vært involvert i en rekke målrike kamper denne sesongen, men onsdagens oppgjør ble ikke en av dem.

Åsane var flere ganger nær kampens første scoring i førsteomgangen, og etter hvilen kom de så nærme som stolpen. Det var likevel bare Egersund som fant veien til nettmaskene.

71 minutter var spilt da hjemmelaget kom på en god kontring. Andreas Helmersen bommet på ballen i feltet, og muligheten trillet videre til Stian Michalsen som traff bedre og avgjorde kampen.

Åsane skapte en rekke muligheter til å ordne 1-1, men Egersund beholdt ledelsen ut kampen.

Gultrøyene har vært blant de store overraskelsene så langt i årets sesong. Klubben rykket opp fra 2. divisjon i fjor og har for alvor tatt nivået i divisjonen over.

Etter en sterk sesongstart har de kontinuerlig vært i toppsjiktet i ligaen. Med 6-3-2 i statistikk er de på andreplassen etter elleve spilte kamper. Ligaleder Kongsvinger er tre poeng bedre.

Åsane har på sin side slitt i første del av sesongen. Klubben er blant fire klubber med ti poeng. Bare Sandnes Ulf (ni poeng) og Aalesund (åtte) har færre. De står fortsatt med ett fattig poeng på bortebane så langt i år.

Kampen skulle i utgangspunktet blitt spilt 6. april, men ble utsatt som følge av at Egersund la nytt dekke på banen sin.

Søndag møter Egersund Sogndal på bortebane. Åsane møter Bryne borte samme dag.

(©NTB)