Menu
En Easee-lader for elbil i en garasje. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB

Easee lanserer ny lader

Easee-laderen fikk først salgsforbud i Sverige, så ble det trukket fra markedet i Norge. Dette utøste en eksistensiell krise i selskapet. Nå lanserer selskapet en ny og forbedret lader.

Av Egil M Solberg | 23.08.2023 13:05:25

Næringsliv: Blant punktene som det svenske Elsäkerhetsverket har reagert på, er at bruksanvisningen hevder at en jordfeilbryter er innebygget i laderen, noe det ikke er.

Instruksjonene nevner heller ikke at produktet må ha en forankoblet jordfeilbryter når den skal installeres mot fast strømnett.

I tillegg mener tilsynet at jordfeilbryterløsningen ikke oppfyller standardkravene.

Nå har selskapet løst problemene

Easee har presentert sin nye lader, Charge Lite, og har allerede solgt 4000 ladebokser, opplyser de i en pressemelding.

Den nye laderen ble lansert etter at samsvarserklæringen ble signert, og interessen var umiddelbar.

– Vi er helt avhengig av at den nye produktlanseringen blir vellykket. Det kommer til å skje om kort tid, sier Jonas Helmikstøl til Stavanger Aftenblad.

Charge Lite er en del av Easees nye produktserie, som også inkluderer Charge Core og Charge Max. Laderen har blitt lansert i seks land, inkludert Norge, og har allerede fått over 4000 bestillinger, opplyser selskapet i meldingen.

Produktdirektør i Easee, Caroline Vorpenes, uttrykte entusiasme over produktet og påpekte at utviklingen av Charge Lite er basert på data og analyser fra 60 millioner ladeøkter, samt innspill fra partnere, elektrikere og brukere.

Laderen har også innført endringer for å tilfredsstille myndighetenes krav i ulike markeder, som ekstern jordfeilbryter type A.

Selv med suksessen til den nye laderen, jobber Easee fortsatt med å håndtere tidligere utgaver etter salgsforbudet pålagt av svenske myndigheter.

Med den nye laderen tar Easee sikte på å gi brukerne lokal kontroll og tilbyr bluetooth-funksjoner som gjør det mulig å administrere ladingen uten å være tilkoblet internett, blir det informert.

Flere nyheter: