Menu
En ambulansearbeider ble alvorlig skadd da en ambulanse fikk sleng og havnet på taket i midtrabatten på E18 ved Holmestrand. Foto: Vestfold Interkommunale Brannvesen / NTB

E18 stengt i mange timer etter alvorlig ambulanseulykke

E18 kommer til å være stengt i mange timer etter ambulanseulykken onsdag formiddag. En ambulansearbeider ble alvorlig skadd da bilen havnet på taket.

Av NTB | 18.01.2023 13:46:28

Ulykker og naturkatastrofer: – Det var fire personer i ambulansen, tre ambulansearbeidere og en pasient. Pasienten er kjørt videre til Oslo med ambulanse. En ambulansearbeider er fraktet til Ullevål sykehus med redningshelikopter, og de to andre ambulansearbeiderne er kjørt akuttmottaket i Vestfold, opplyser politiet.

Ambulansen fikk sleng og havnet på taket i midtrabatten på E18 ved Hellandkrysset. Det er slapsete føre på stedet.

– Veien er stengt mellom Hellandkrysset og Islandkrysset. Foreløpig antatt åpning er klokka 18, opplyser Vegtrafikksentralen sør.

Ifølge operasjonsleder Marianne Mørch i Sørøst politidistrikt var de andre i bilen trolig ikke alvorlig skadd.

Både redningshelikopter og ambulansehelikopter samt brannvesen kom til stedet i tillegg til ambulanser og politi.

– Da vi kom til stedet, frigjorde brannmannskapene en person som satt skadd og fastklemt i bilen. Vi har bistått og sikret på skadestedet. Redningshelikopteret har akkurat tatt av fra stedet, sier underbrannmester Thomas Klavenæs.

Ambulansearbeiderne blir ivaretatt og fulgt opp, heter det i en melding fra Sykehuset i Vestfold, hvor de er ansatt.

Trafikken mot nord sluses ned mot Holmestrand, mens det er dårligere omkjøringsmuligheter sørover, sier operasjonslederen til NTB.

(©NTB)

Flere nyheter: