Menu
Armand Duplantis innledet sesongen med 6,10 i sitt eget stevne, men verdensrekordhøyden 6,22 ble for vanskelig. Foto: Javad Parsa / NTB

Duplantis vant på hjemmebane – prøvde på 6,22

Sveriges stavyndling Armand Duplantis viste storform allerede i sesongstarten, selv om verdensrekordforsøket ikke lyktes. Han nøyde seg med 6,10.

Av NTB | 02.02.2023 22:07:43

Sport: Det gjorde han i sitt eget stevne, Mondo Classic i Uppsala. Det ble avviklet samme dag som Karsten Warholm hadde sitt stevne i Ulsteinvik.

– Det føltes bra, særlig ettersom det var første konkurranse i sesongen, sa Duplantis til SVT. Han var vinner av konkurransen allerede på 6,00. Han gikk over 6,10 i tredje forsøk før han kommanderte lista opp på 6,22. Der ble det tre riv.

Pål Haugen Lillefosse var en av elleve stavhoppere som konkurrerte i en fullsatt hall i Uppsala. Han greide 5,82, men feilet på den norske rekordhøyden 5,91.

Torsdag gikk han inn i konkurransen på 5,67, som han fløy over.

– Det føltes bra, men jeg skal ikke lyve. Jeg var nervøs, sa han til SVT etter årets første konkurransehopp.

Da var svensken alene igjen i konkurransen, men publikums forventning om verdensrekord ble ikke oppfylt.

– Det er fortsatt ting å jobbe med, men jeg er stolt av å greie 6,10. Det er en bra start på sesongen, sa Duplantis.

Duplantis vant i fjor VM-gull både innendørs og utendørs, samt EM-gull. Han satte også tre verdensrekorder, den siste på 6,21.

Han gikk enkelt over også 5,82 og 5,91, før han fikk sitt første riv på 6,00. KC Lightfoot og Ernest Obiena var de eneste andre som fortsatt var med i konkurransen. Duplantis gikk over i neste forsøk, mens de to andre rev seg ut.

(©NTB)

Flere nyheter: