Menu
Armand Duplantis satte verdensrekord. Foto: Geert Vanden Wijngaert / AP / NTB

Duplantis satte verdensrekord i stav med nytt monsterhopp: – Snart når han himmelen

Svenske Armand Duplantis forbedret sin egen verdensrekord da han svingte seg over formidable 6,23 under Diamond League-finalen i Eugene søndag.

Av NTB | 17.09.2023 23:12:24

Sport: Den suverene svensken har satt verdensrekorder på løpende bånd de siste årene. Han har vært i en egen klasse i stavsprang i lang tid.

Søndag var det duket for enda en rekord. Duplantis tok like godt 6,23 i første forsøk. Etterpå jublet han vilt foran tilskuerne på Hayward Field.

– Det er helt sjukt. Det er vanskelig å forstå. Jeg kjente at jeg hadde en god konkurranse til i kroppen, men at jeg skulle få det til er vanskelig å forklare, sa Duplantis til NRK

– Jeg hadde så lyst til å ta den høyden, la han til.

– Supersvensken slår til! Han tok VM-gull ved å sette verdensrekord her i fjor. Han elsker tydeligvis denne arenaen, sa NRK-kommentator Jann Post.

– Han flyr høyere og høyere år for år. Snart når han himmelen, fortsatte han.

Verdensrekorden er den sjuende Duplantis setter siden 2020. Den forrige stammet fra et innendørsstevne i Frankrike i februar.

Ingen andre i søndagens stavkonkurranse klarte å gå over seks meter. Duplantis gjorde på sin side bare tre hopp før han svingte seg over 6,23.

– Jeg lurer på hvordan dette kommer til å ende. Hvor står verdensrekorden når den mannen gir seg. Jeg tror den er på over 6,30, sa NRK-kommentator Post.

Med på kjøpet fikk svensken naturligvis Diamond League-trofeet i stav.

I august blev Duplantis verdensmester for annen gang da han smadret konkurrentene i Budapest. Han har også et OL-gull på merittlisten.

Duplantis har forsøkt seg på verdensrekord en rekke ganger den siste tiden. Søndag traff han omsider blink.

Tidligere søndag satte etiopiske Gudaf Tsegay ny verdensrekord på 5000 meter for kvinner. Dermed kunne arrangørene i Eugene smykke seg med ikke mindre enn to nye verdensrekorder søndag.

(©NTB)