Menu
Jeanette Hegg Duestad er klar for EM-finale i rifle 50 meter match. Foto: Erik Flaaris Johansen / NTB

Duestad hjalp kvinnene til lagsølv i skyte-EM – ble nummer fire individuelt i 50 m match

Jeanette Hegg Duestad førte an da Norges kvinner vant lagsølv i rifle 50 meter match i EM skyting, men nådde ikke opp i medaljekampen individuelt.

Av NTB | 28.05.2024 17:53:00

Sport: Chara Leone fra Sveits var klart best i kvalifiseringen og fulgte opp med en klar seier i finalen. Duestad hang med helt til bare fire skyttere gjensto, men måtte se Julia Piotrowska og Emely Jäggi ta sølv og bronse.

Duestad var tredje best i kvalifiseringen og stilte i finalen tirsdag ettermiddag med ambisjon om å følge opp Jon-Hermann Heggs gull noen timer tidligere i samme øvelse for menn.

Hun fikk ikke starten hun ønsket. Etter de 15 skuddene i knestående var hun på 5.-plass 1,9 poeng bak ledende Darja Tsjuprys. Etter 15 skudd liggende var hun nede på delt sisteplass og 3,4 poeng bak Leone.

I finalen ble det 152,7 poeng i knestående, 155,0 i liggende og 132,4 på de 13 skuddene hun fikk avfyre før hun var utslått.

I kvalifiseringe skjøt Duestad 591 poeng etter 195 i knestående, 199 i liggende og 197 i stående. Chiara Leone var best med 594.

– Det var veldig bra teknisk. Jeg ble litt passiv i knestående, men er veldig fornøyd med at jeg gjennomfører og gjør jobben gjennom hele matchen, sa Duestad.

I klassen for menn tok både Jon-Hermann Hegg og Henrik Larsen seg til finale, og Hegg sto igjen som europamester.

Sammen med Ole Martin Halvorsen ble det gull også i lagkonkurransen. Dermed ble det to gull og sølv for de norske rifleskytterne i Osijek tirsdag.

I stående var Duestad i fare for å være blant de første som ble utslått, men hun med en god serie klatret hun fra 8.- til 5.-plass før de fem siste skuddene. Med 10,7, 10,1 og 10,3 klatret hun også til 4.-plassen, men det ble for langt fram til de tre beste.

Jenny Stene ble nummer 12 med 588 poeng og Mari Bårdseng Løvseth nummer 23 med 586 poeng. Til sammen holdt det til norsk sølv i lagkonkurransen, åtte poeng bak Sveits.

(©NTB)