Menu
Slik så frontlinjen ved Marjinka ut 19. februar. Foto: AP / NTB

Dronevideo fra Donbas viser Marjinka i ruiner

Flere titalls ukrainske byer er blitt ødelagt etter Russlands invasjon. Marjinka vest for Donetsk er blant de hardest rammede.

Av NTB | 24.02.2023 10:35:32

Politikk: Marjinka har nemlig ikke bare vært utsatt for angrep siden 24. februar 2022, men helt siden 2014. Russiskstøttede styrker rykket inn i fylkene Donetsk og Luhansk etter at den russiskvennlige president Viktor Janukovitsj ble kastet under Euromaidan-opprøret.

I dag går fronten mer eller mindre rett gjennom byen, eller det som er igjen av den. Dronevideoen til nyhetsbyrået AP viser en russisk stridsvogn som avfyrer granater fra en posisjon mellom to pulveriserte boligblokker. Granatene går til den andre siden av det som en gang hadde vært en stor gate.

Byen hadde drøyt 10.000 innbyggere i 2010, men i dag er verken bygninger eller trær gjenkjennelige. Politisjef Artem Sjus sier byen er «fullstendig ødelagt», og forklarer at samtlige sivile nå er evakuert. Mange har likevel blitt drept eller såret underveis.

I dag mener Sjus at russiske styrker bevisst bomber i stykker ruinene, slik at ukrainerne ikke kan søke dekning noe sted.