Menu
Høyhuset til venstre på bildet skal ha fått skader som følge av dronene i Moskva. Foto: AP / NTBA

Drone traff kontorbygg i Moskva – flyplass stengt

Flere angrepsdroner ble skutt ned eller jammet over Moskva natt til tirsdag, ifølge myndighetene. Samtidig ble en flyplass midlertidig stengt.

Av NTB | 01.08.2023 05:53:47

Politikk: – Flere droner ble skutt ned av antiluftskyts. En av dem fløy inn i det samme kontorbygget som tidligere har blitt truffet, skriver byens ordfører Sergej Sobjanin på meldingstjenesten Telegram.

Ordføreren sier at fasaden har fått ødeleggelser i 21. etasje, og at det er glasskader i et område på rundt 150 kvadratmeter. Han sier det ikke er meldt om noen personskade.

Russlands forsvarsdepartement melder at en drone som falt ned i næringskomplekset Moscow City, ble elektronisk jammet, ifølge statseide Russia Today. De melder også at to droner ble skutt ned over de sørlige forstedene Odintsovo og Naro-Fominsk.

Natt til tirsdag meldte det statlige nyhetsbyrået TASS at Vnukovo internasjonale flyplass er midlertidig stengt. Den ligger sørvest for sentrum av hovedstaden. Det er uklart om dette har direkte sammenheng med droneangrepene.

Ukrainas president lovet nylig at krigen i større grad flyttes over på russisk territorium. Natt til tirsdag ble det også meldt om russiske droneangrep mot Kharkiv i Ukraina.