Menu
Arda Guler fikk drømmetreff mot Georgia. Foto: Martin Meissner / AP Photo / NTB

Drømmescoringer og kaosscener da Tyrkia slo Georgia: – Blir helt satt ut

To perletreff bidro til at Tyrkia slo Georgia 3-1 i EMs gruppe F tirsdag. Regnvær og supporterbråk skapte trøbbel før oppgjøret.

Av NTB | 18.06.2024 20:13:09

Sport: Det avgjørende 2-1-målet kom etter halvspilt andreomgang. Tyrkia vant ballen høyt i banen, og Real Madrid-talentet Arda Güler bestemte seg for å klemme til fra langt hold. Ballen skrudde på vakkert vis inn i nettet.

– Hvem er det som gjør det der da? Jeg er helt satt ut, det er noe av det sykeste jeg har sett, sa NRKs ekspertkommentator Carl-Erik Torp.

Det var Tyrkias andre drømmemål for kvelden. Snaue 25 minutter var spilt da Mert Müldür hamret til på hel volley, og fra utkanten av 16-meteren fløy ballen utakbart forbi den georgiske sisteskansen til 1-0.

– Det er et drømmetreff! For en måte å sende Tyrkia i føringen på, utbrøt NRK-kommentator Patrick Rowlands.

– Det er en av EMs fineste scoringer til nå, istemte Carl-Erik Torp.

Georgia fikk en rekke enorme muligheter på tampen på stillingen 1-2, og seks minutter på overtid sendte de fram keeper Giorgi Mamardashvili på en corner. Tyrkia fikk ryddet unna, og Muhammed Kerem Akturkoglu kunne spasere inn 3-1 i et åpent mål.

Det ble en spesiell inngang på kampen da kraftig regnvær og tribunebråk skapte trøbbel for arrangøren.

Banemannskapet hadde hendene fulle med å skuffe unna overvannet på banen, mens opprørspoliti måtte inn for å skille georgiske og tyrkiske supportere fra hverandre.

Portugal og Tsjekkia utgjør resten av gruppe F i EM. De møtes kl. 21.00.

Tyrkia fikk så en scoring annullert for en hårfin offside, før Georgia slo til i andre enden av banen. Etter fint kombinasjonsspill bredsidet Georges Mikautadze inn landets første mesterskapsscoring.

Georgia havnet bak Norge i EM-kvalifiseringen, men tok seg til mesterskapet via nasjonsligasluttspillet. Landet er lavest rangert av samtlige EM-nasjoner på Fifa-rankingen (nummer 75).

(©NTB)

Flere nyheter: