Menu

Drapssiktet nordmann i Sverige er begjært varetektsfengslet

Mannen som er siktet for drap etter at en norsk kvinne ble funnet død i en fryser i Sverige torsdag, blir begjært varetektsfengslet av politiet søndag.

Av NTB | 19.03.2023 11:04:18

Kriminalitet og rettsvesen: Overfor NTB sier mannens forsvarer Stefan Liliebäck at hans klient foreløpig er blitt begjært varetektsfengslet i 14 dager.

– Dette kan selvsagt utvides.

Han forteller videre at mannen har sittet i avhør og svart på de spørsmålene han har fått, men kan ikke gå i detaljer rundt avhøret. Liliebäck opplyste om varetektsfengsling til VG først.

Svensk politi har tidligere sagt at mannen nekter straffskyld.

Liliebäck sier til NTB at mannen blir framstilt for varetektsfengsling tingretten i Värmland i Karlstad klokka 15 søndag. Han er siktet for drap og likskjending.

Det var torsdag denne uken at det ble gjort funn av kroppsdeler fra kvinnen i en fryseboks hjemme hos mannen i Värmland. Ifølge politiet har likdelene blitt oppbevart der i flere år.

Det er svensk politi som har ansvar for etterforskningen av saken, men pressevakt Mari Lerdal i Kripos sier til NTB at de har sendt melding til sine kolleger i Sverige og sagt at de kan bidra med bistand om det er behov.

Flere nyheter: