Menu
Det var 45 år gamle Elisabeth Karete Bjørkavåg Ravnå som ble funnet død i Trondheim 17. april. En mann i 20-årene er siktet i saken. Foto: Privat / NTB

Drapssiktet i Trondheim varetektsfengslet i fire uker

Mannen som er siktet for drapet på en kvinne i Trondheim mandag, er varetektsfengslet i fire uker. Han er nå innlagt for psykiatrisk behandling.

Av NTB | 19.04.2023 14:34:03

Kriminalitet og rettsvesen: Politiet ba om to ukers brev- og besøksforbud, og en ukes isolasjon.

– Dette med begrunnelse i bevisforspillelsesfare, sa politiadvokat Thomas Berg i en pressemelding før fengslingsmøtet.

Politiet fikk fullt medhold i begjæringen sin.

I fengslingskjennelsen står det at mannen nå er innlagt på St. Olavs hospital, avdeling Østmarka, som er en avdeling for psykisk helsevern. Han skal holdes der så lenge han er behandlingstrengende, har retten bestemt.

Den siktedes forsvarer Kolbjørn Lium sa tirsdag til NTB at hans klient nekter straffskyld. Da han fikk opplest slutningen i fengslingskjennelsen onsdag, tok han betenkningstid på hvorvidt han vil anke.

Politiet gikk onsdag også ut med navnet på den drepte kvinnen. Det er 45 år gamle Elisabeth Karete Bjørkavåg Ravnå fra Trondheim. Politiet skriver at navnet frigis i samråd med kvinnens pårørende.

– Politiet vil i dag fortsette med vitneavhør, innhenting og gjennomgang av digitale bevis og kriminaltekniske undersøkelser. Politiet etterforsker saken ut fra flere hypoteser om hva som har skjedd, skriver de.

(©NTB)

Flere nyheter: