Menu
Det var hektisk aktivitet på Stora Lee Camping i Østfold tirsdag kveld etter meldingen om knivstikking. Mannen som er siktet i saken, er tidligere domfelt flere ganger. Foto: Geir Olsen / NTB

Drapssiktet i Østfold tidligere dømt for drapstrusler og vold

Mannen som er siktet for drap på en kvinne i Aremark i Østfold, er tidligere dømt flere ganger, blant annet for drapstrusler.

Av NTB | 10.07.2024 17:53:19

Økonomi og næringsliv: Mannen i 50-årene, som opprinnelig er fra Bergen, er en kjenning av politiet og tidligere dømt for en rekke forhold, skriver VG.

I 2012 truet mannen en nabo i en sivil nabotvist mellom dem. Ifølge dommen fra Hordaland tingrett sa mannen «Jeg skal drepe deg og brenne ned leiligheten din» etter å ha helt grønnsåpe på fornærmedes dør.

I 2014 ble mannen stoppet av politiet på en moped med fire poser med amfetamin i lommen. Senere fant politiet at han var påvirket av både amfetamin, morfin og kodein, samt at han ikke hadde førerkort.

Ifølge Dagbladet er mannen dømt for ytterligere tre forhold mellom 2008 og 2022. Disse omhandler vold, tyveri og narkotika.

Advokat Anders Frydenberg i Elden Advokatfirma er engasjert som bistandsadvokat for de etterlatte etter den drepte kvinnen.

Han forteller i en pressemelding at han har hatt innledende dialog med klientene og avventer sakens dokumenter.

– De etterlatte har det naturlig nok svært tungt etter den tragiske hendelsen tirsdag kveld, sier Frydenberg.

Etter en kontorforretning besluttet Søndre Østfold tingrett at mannen skal varetektsfengsles inntil 7. august, heter det i kjennelsen.

Han ilegges brev- og besøksforbud samt delvis isolasjon, uten tilgang til aviser og kringkasting. Det er fortsatt ukjent hvordan den siktede stiller seg til siktelsen.

Hans forsvarer Ann Turid Bugge opplyser til NTB at mannen skal i avhør torsdag ettermiddag.

Påtaleansvarlig Benedicte Granrud forteller til Halden Arbeiderblad at det er blitt gjort beslag i saken, og at det er en relasjon mellom siktede og avdøde. Hun ønsker ikke å kommentere dette ytterligere.

Hun sier også at det er gjennomført vitneavhør og rundspørring, og at det jobbes med å innhente bevis.

Natt til onsdag ble han siktet for drapet på en 60 år gammel kvinne på en campingplass i Aremark i Østfold.

Onsdag ettermiddag ble det kjent at den siktede mannen varetektsfengsles i fire uker. På forhånd hadde han samtykket til varetektsfengslingen.

Det var litt før klokken 18 på tirsdag at politiet fikk melding om en knivstikking ved campingplassen i Østfold. Da politiet kom til stedet, fikk de raskt kontroll på den antatte gjerningsmannen. De forsøkte å berge livet til kvinnen, uten hell.

(©NTB)

Flere nyheter: