Menu
En mann i 20-årene ble erklært død på Åkra på Karmøy etter en voldshendelse lørdag kveld, og politiet har siktet en mann i 20-årene for drap. Foto: Jan Kåre Ness / NTB

Drapssaken på Karmøy: Den drepte og siktede bodde i nærheten av hverandre

Etterforskningen av drapet på Åkra på Karmøy lørdag kveld fortsetter søndag. Siktede avhøres, og politiet opplyser at han bodde i nærheten av drapsofferet.

Av NTB | 16.06.2024 11:23:02

Kriminalitet og rettsvesen: – Vi planlegger avhør av siktede i dag og fortsetter også med vitneavhør i dag, sier politiinspektør Unni Byberg Malmin i en pressemelding.

Det var klokken 20.34 i går at politiet fikk inn en melding om en alvorlig voldshendelse på Åkra. Politi og helse rykket ut til stedet.

En mann i midten av 20-årene ble erklært død, og en annen mann i 20-årene er siktet for drap.

– Jeg ønsker ikke å gå nærmere inn på hva som kom fram under den, sier Malmin.

Til VG sier Malmin søndag at de er i ferd med å danne seg et bilde av den eventuelle relasjonen mellom den drepte og den siktede.

– Vi ser på historikk og om det er en kjent relasjon mellom de to. Vi begynner å danne oss en oversikt på dette, sier politiinspektøren til avisen.

Siktedes forsvarer, advokat Sigurd Rønningen, sa til NTB i 10.30-tiden at han da ennå ikke hadde pratet med sin klient.

– Vi har blant annet gjort beslag av det vi mener er drapsvåpenet, sier politiinspektøren.

Hun ønsker ikke å gå nærmere inn på hva slags våpen det er snakk om av hensyn til etterforskningen.

Avdøde er ikke formelt identifisert, men politiet mener å vite hvem han er, og er i gang med å varsle pårørende i utlandet.

– Vi oppfordrer personer som mottar denne videoen, til å ikke dele den videre, sa Fredrik Martin Soma i Sørvest politidistrikt lørdag kveld.

Soma sa til NTB at det var et bekymret vitne som varslet politiet om voldshendelsen. Videoen fikk de kjennskap til etterpå.

De to bodde i nærheten av hverandre, begge i nabolag hvor det er flere kommunalboliger. Politiet gjennomførte en rundspørring i området natt til søndag.

Politiet har også gjort diverse beslag i saken.

Politiet har opplyst at det ble gjort et videoopptak av deler av hendelsen, og den er spredt via Snapchat. Videoen skal være filmet av en tredjeperson.

Flere nyheter: