Menu
En 28 år gammel mann er siktet for å ha drept 30 år gamle Jonas Henriksen. 28-åringen ønsker ikke å forklare seg for politiet og er følgelig ennå ikke avhørt i saken. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB

Drapet på Jonas Henriksen: Politiet vil ikke si om flere er siktet i saken

28-åringen som er siktet for å drapet på Jonas Henriksen i Ådal, er ennå ikke avhørt av politiet. Politiet ønsker ikke å kommentere om flere er siktet i saken.

Av NTB | 18.09.2023 15:12:30

Kriminalitet og rettsvesen: – Vi har fått beskjed av forsvareren om at han ikke er villig til å la seg avhøre. Det er en rett han har, og det er noe som politiet forholder seg til, sier politiadvokat Tine Henriksen til NTB.

28-åringen ble torsdag i forrige uke pågrepet, siktet for å ha drept 30 år gamle Jonas Henriksen. Pågripelsen er den første i saken og skjedde en drøy måned etter at 30-åringen ble funnet drept i Nes i Ådal.

– Denne pågripelsen er et viktig skritt i etterforskningen. Men denne saken er komplisert, og vi har fortsatt en bred tilnærming i den videre etterforskningen.

– Det ønsker jeg ikke å kommentere. Vi kommer ikke til å bekrefte eller avkrefte slike detaljer, svarer Henriksen.

Henriksen sier at politiet fortløpende får ny informasjon de mener kan være relevant for å oppklare saken.

– Det er satt av mye ressurser til saken, og vi ser at en del av etterforskningen vil ta tid. Det omfatter blant annet gjennomgang av det omfattende videomaterialet som er sikret. Det tar tid og er et krevende arbeid ettersom vi ikke alltid vet hva vi ser etter.

Politiet får stadig en bedre oversikt over hendelsesforløpet, selv om Henriksen understreker at det fremdeles er en rekke ubesvarte spørsmål.

– Vi er relativt sikre på tidspunktet for drapet og detaljer knyttet til åstedet, legger hun til.

– Det er viktig å understreke at selv om en person er pågrepet i saken, så er vi fremdeles svært interessert i tips fra folk som tenker at de kan sitte på informasjon.

Det gjøres fremdeles avhør av vitner i saken, og dette er en del av det videre arbeidet i etterforskningen.

– Det ble også gjennomført en ganske omfattende ransaking i forbindelse med pågripelsen. Der er det beslag som skal gjennomgås, og dette vil bli viktig for oss fremover.

28-åringen ble fredag varetektsfengslet i fire uker med brev- og besøksforbud, medieforbud, samt full isolasjon i to uker. Han samtykket ikke til fengslingen og nekter straffskyld i saken. Mannen har gjennom sin forsvarer uttrykt at han ikke har tillit til politiet og at han derfor ikke ønsker å forklare seg.

De mottar stadig nye tips i saken og ønsker at folk fortsetter å tipse politiet.

(©NTB)

Flere nyheter: