Lorenzo Pellegrini jubler etter å ha scoret Romas siste mål i europaligaseieren over Feyenoord. Linjemannen står med flagget oppe, men målet ble godkjent av VAR. Foto: Alessandra Tarantino, AP / NTB

Dramatisk Roma-avansement – Mourinho-assistent slo spiller og fikk rødt kort

Roma sikret avansement til semifinale i europaligaen på dramatisk vis med 4-1 over Heerenveen etter ekstraomganger og to røde kort.

Av NTB | 21.04.2023 00:14:12

Sport: Heerenveen var bare minutter fra å greie 1-1 og sikre semifinaleplass, men Paulo Dybala satte inn 2-1-målet som medførte ekstraomganger. Der avgjorde José Mourinhos lag med to nye mål.

Dermed er Marcus Holmgren Pedersen og hans lagkamerater ute av europaligaen. Nordmannen spilte ekstraomgangene torsdag.

Det gnistret til mellom lagene tidlig, og etter en drøy halvtime fikk Romas assisterende trener Salvatore Foti rødt kort da han løp ut til sidelinja og slo Heerenveen-spiller Santiago Giménez. Sistnevnte prøvde å få tak i ballen som hadde gått ut over sidelinja da Mourinho-assistenten gikk løs på ham.

Giménez skulle selv få rødt kort i slutten av 2. ekstraomgang, da han gikk inn med knottene først i en duell med Gianluca Mancini. Han fikk først gult, men etter VAR-titting byttet dommeren farge.

Innbytter Dybala berget ekstraomganger for Roma, som avgjorde med mål av Stephan El Shaarawy og Lorenzo Pellegrini.

Marcus Holmgren Pedersen kom inn for Sebastian Szymanski før ekstraomgangene. Han måtte se Roma ta ledelsen sammenlagt da David Hancko i det 101. minutt ble parkert av Tammy Abraham, som fant El Shaarawy inne foran mål.

Det siste målet kom på en kontring. Pedersen gjorde et tungt returløp og hindret Abraham i å score, men returen gikk til Pellegrini, som fastsatte resultatet. Linjemannen vinket for offside, men VAR godkjente målet.

Det ble en meget god dag for Juventus, som tidligere på dagen fikk tilbake de 15 poengene laget er fradømt i Serie A, iallfall inntil saken har fått ny behandling. Adrien Rabiot scoret lagets viktige mål torsdag.

Leverkusen vant 4-1 borte over Union Saint-Gillois etter uavgjort i hjemmekampen, mens Sevilla knuste Manchester United 3-0 etter uavgjort borte. Begge vant 5-2 sammenlagt.

Feyenoord hadde 1-0-ledelse fra hjemmekampen. Leonardo Spinazzola utlignet den ledelsen med sitt mål i det 60. minutt, men Igor Paixãos scoring for gjestene ti minutter før full tid så ut til å sende den nederlandske klubben videre.

Mens det blir en helitaliensk semifinale mellom Inter og Milan i mesterligaen, er det italienske lag i begge semifinaler i europaligaen og den ene i conferenceligaen. Roma møter Leverkusen, mens Juventus greide 1-1 borte mot Sporting Lisboa, vant 2-1 sammenlagt og møter Sevilla i den andre europaligasemifinalen.