Menu
Jernbanebroen over Gudbrandsdalslågen i Ringebu ble i august ødelagt etter ekstremværet Hans. Foto: Lars Skjeggestad Kleven / NTB

Dovrebanen åpnes for trafikk igjen mandag

Fra mandag 4. september går det igjen trafikk på Dovrebanen, som har vært stengt etter at Randklev bru ved Ringebu kollapset etter ekstremværet Hans.

Av NTB | 02.09.2023 09:54:44

Økonomi og næringsliv: Fredag kveld kom SJ Norge og Jernbanedirektoratet fram til en avtale om redusert togtilbud på Dovrebanen, opplyser de i en pressemelding.

Avtalen innebærer at det fra mandag neste uke vil det gå fire daglige avganger hver vei på Dovrebanen, med tog mellom Oslo og Lillehammer, buss mellom Lillehammer og Dombås, og deretter tog igjen mellom Dombås og Trondheim.

I tillegg er det etablert en daglig gjennomgående togavgang for Oslo-Trondheim via Rørosbanen. Tilbudet gjelder i første omgang fram til desember.

Togselskapene SJ og CargoNet har tapt millioner på at Dovrebanen har vært stengt etter uvær og flom i august. Arbeidsgiverforeningen Spekter har advart mot at selskapene kan gå konkurs og bedt regjeringen komme med kompensasjon.

Avtalene mellom SJ Norge og Jernbanedirektoratet innebærer også at førstnevnte kompenseres for store deler av de økonomiske konsekvensene av ekstremværet Hans, ifølge Spekter.

– Vi er svært fornøyd med at avtalen er på plass og vil gi honnør til regjeringen for at det nå er inngått en avtale. Den sikrer et tilbud for de reisende, og trygghet for de ansatte i selskapet, sier samfunnspolitisk direktør Odd Erik Stende i Spekter.

(©NTB)

Flere nyheter: