Menu
Ulrikke Eikeri spilte godt mot sterk motstand i første runde av Roland-Garros. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB

Doubleparet Eikeri og Hozumi slo verdensenerne ut av Roland-Garros: – Visste at vi hadde muligheten

Ulrikke Eikeri og japanske Eri Hozumi havnet under, men slo tilbake og vant mot Katerina Siniakova og Barbora Krejcikova i doubleturneringen i Roland-Garros.

Av NTB | 31.05.2023 15:18:56

Sport: Den norsk-japanske duoen vant til slutt med sifrene 3-6, 6-2, 6-2.

– Det er utrolig gøy, vi er kjempefornøyde med å ha vunnet i dag. De er verdens beste doublepar, så det var en utrolig bra seier, sa Eikeri til NTB etter kampen.

Eikeri og Hozumi ble brutt to ganger i førstesettet, men slo kraftig tilbake i det påfølgende settet. Siniakova og Krejcikova greide ikke å følge opp kvaliteten fra førstesettet, og den norsk-japanske duoen utnyttet tsjekkernes formdupp.

Med to brudd på de første tre gamene utlignet Eikeri og Hozumi, og kampen måtte avgjøres i et tredjesett.

Der var Eikeri og Hozumi nok en gang sterkest. Med servebrudd i game to sikret de seg en fordel som holdt inn til seier.

Det er andre gang denne sesongen Eikeri spiller mot verdensenerne. I Australian Open i januar ble det exit mot samme motstand i første runde. Da spilte Eikeri med amerikanske Catherine Harrison.

– Det var en tøff trekning igjen, noe jeg syns var litt irriterende. Jeg har møtt dem flere ganger og jeg visste at vi hadde muligheten, men at vi måtte spille veldig bra for å klare det, fortsatte Eikeri.

I fjorårets utgave av Roland-Garros spilte Eikeri også med Harrison. Da ble det exit i runde to. Eikeri fikk seg likevel en stor opptur i 2022-utgaven, hvor hun og hennes belgiske makker Joran Vliegen tok en sensasjonell 2.-plass i mixed double.

I runde to venter tsjekkiske Marie Buzkova og spanske Sara Sorribes Tormo.

(©NTB)