Menu
Luis Abinader (til venstre) ligger an til å bli gjenvalgt i søndagens presidentvalg i Den dominikanske republikk. Foto: Matias Delacroix / AP / NTB

Dominikansk valg overskygget av krise i nabolandet Haiti

Begge toppkandidatene i presidentvalget i Den dominikanske republikk går inn for strengere grensekontroll og retur av migranter fra det voldsherjede Haiti.

Av NTB | 20.05.2024 00:42:28

Politikk: Kontrasten er stor mellom de to landene som deler den karibiske øya Hispaniola. Gjengvold og kaos har preget Haiti i mange måneder, og den ustabile situasjonen langs grensen ble et viktig tema i den dominikanske valgkampen.

Det er likevel ikke et tema som har splittet politikerne på toppen. Både president Luis Abinader, som ligger an til å bli gjenvalgt, og hovedutfordreren Leonel Fernandez legger seg på en tøff linje i saken.

Abinader skryter også av å ha lyktes med å håndtere landets økonomi og koronapandemien. Målingene gir ham en oppslutning på rundt 60 prosent, mens Fernandez – som har vært president to ganger tidligere og sittet til sammen tre perioder – ligger på rundt 25 prosent.

Forretningsmannen Abinader ble valgt under pandemien i 2020, på løfter om å gjenopprette tilliten til myndighetene etter flere korrupsjonsskandaler. Da han kom til makten begynte han å bygge en 164 kilometerlang grensemur mot Haiti, og i fjor deporterte han over en kvart millioner migranter.

De første resultatene er ventet natt til mandag norsk tid.

(©NTB)

Flere nyheter: