Menu
Tua Tagovailoa og Miami Dolphins-angrepet herjet i NFL søndag og scoret 70 poeng mot Denver Broncos. Foto: Rebecca Blackwell, AP / NTB

Dolphins scoret 70 poeng i storseier – takket nei til rekord

Miami Dolphins herjet i 70-20-seieren over Denver Broncos. Ikke siden 1966 har et lag scoret så mange poeng i en NFL-kamp.

Av NTB | 25.09.2023 01:12:24

Sport: – Tre poeng til, ropte hjemmefansen da laget i siste angrep var godt innen rekkevidde av et trepoengspark som ville slått grunnserierekorden på 72 poeng, men trener Mike McDaniel sendte ikke kickeren på banen.

– Det ville virket som vi var ute etter å sette rekord, og det er ikke målet vårt, sa han etter å ha gitt sine spillere beskjed om å la tiden løpe ut.

Quarterback Tua Tagovailoa, som forrige sesong var hemmet av flere hjernerystelser, har storspilt så langt i den nye sesongen, og han lanseres allerede som en het kandidat til å bli sesongens mest verdifulle spiller (MVP). Dolphins-angrepet omtales som et av de skarpeste i ligaens historie.

Raheem Mostert løp inn tre touchdown og tok også imot en touchdownpasning. Førsteårsspiller De’von Achane løp med ballen til sammen 203 yards og scoret også fire touchdown (to på løp, to på pasningsmottak).

Kampens høydepunkt var Tagovailoas TD-pasning til Achane i 2. periode, da han fintet ut forsvaret ved å se en vei og sendte et underarmskast bak ryggen.

– Det har jeg aldri gjort før i en kamp. Da jeg gjorde det på trening, kommenterte alle hvor kult det var, så jeg prøvde det i kamp, sa han.

Bare Chicago Bears i 1940 og Washington i 1966 har scoret flere poeng i en NFL-kamp enn Dolphins gjorde søndag. Miami-laget har vunnet alle sine tre første kamper.

Neste oppgave for Dolphins er bortekamp mot sterke Buffalo Bills kommende søndag.

Det fikk Broncos-forsvaret smertelig erfare. Dolphins flyttet ballen 726 yards i løpet av kampen, og scoret 10 touchdown. Tagovailoa hadde fire TD-pasninger, mens reserven Mike White også fikk være med på moroa og kaste en TD-pasning.

McDaniel byttet ut mange av førstevalgene, blant dem Tagovailoa og stjernemottaker Tyreek Hill, tidlig i 4. periode.

(©NTB)