Menu
Mannen som er siktet for dobbeltdrapet på Sandaker i Oslo natt til lørdag, har erkjent de faktiske forholdene. Foto: Frederik Ringnes / NTB

Dobbeltdrapssiktet i Oslo har erkjent de faktiske forhold

Mannen som er siktet for dobbeltdrap på Sandaker i Oslo natt til lørdag, har erkjent de faktiske forhold.

Av NTB | 01.07.2023 14:22:55

Kriminalitet og rettsvesen: Det sier Grete Lien Metlid, leder for felles enhet for etterretning og etterforskning i Oslo politidistrikt, til NTB.

En mann i 50-årene er siktet etter at to menn i 60- og 70-årene ble funnet døde på Sandaker i Oslo natt til lørdag. Politiet etterforsker saken som en drapssak.

– Han er preget av situasjonen og har sagt noe kort om hvorfor det skjedde, men det er ikke noe jeg vil si noe mer om akkurat nå, sier Metlid.

Siktedes forsvarer, advokat Kaja de Vibe Malling, sier til NTB at hennes klient samarbeider med politiet og samtykker til fengsling.

– Han har ikke fått spørsmål om hvordan han stiller seg til straffskyld ennå, så derfor har han heller ikke tatt stilling til det, sier hun.

Det blir ingen flere avhør lørdag. Fengslingsmøtet søndag går trolig som kontorforretning.

Meldingen gikk ut på at en person fremsto som skadd. Denne mannen var ikke skadd, men deretter fant politiet én død mann i én leilighet, og noe senere fant de ytterligere én død mann i en annen leilighet.

– Det ble gjort forsøk på gjenopplivning, men begge ble erklært døde på stedet, sier Metlid.

– Vi har også foretatt tekniske undersøkelser og gjort beslag på stedet. Hva vi har funnet, er det for tidlig å si noe om, sier Metlid.

Politiet har kjennskap til den siktede mannen fra før. Metlid sier de ikke tror at det har vært flere personer involvert i hendelsen.

Den siktede mannen har vært inne til et kort avhør. Politiet vil forsøke å avhøre ham videre på et senere tidspunkt.

Det var klokka 23.25 fredag kveld at politiet ble varslet om saken via AMK.

Hun opplyser at det er en relasjon mellom dem, men den er ikke familiær eller nær.

Flere nyheter: