Menu
Sofia Goggia på vei mot bestetid i kvinnenes utfortrening i Méribel tirsdag. Foto: Alessandro Trovati, AP / NTB

Dobbelt italiensk i treningsomgang – Shiffrin dropper utfor

Sofia Goggia og Elena Curtoni noterte de beste tidene under kvinnenes første utfortrening i alpin-VM tirsdag. Kajsa Vickhoff Lie var beste norske på 11.-plass.

Av NTB | 07.02.2023 16:25:41

Sport: Mikaela Shiffrin var med på inspeksjonen, men deltok ikke i treningen og gjorde det klart at hun holder seg til planen om ikke å kjøre utfor i VM.

Det var dobbelt italiensk i teten etter en treningsomgang mange tok bare som en gjennomkjøring. Goggia hadde bestetid med 1.30,54, 26 hundredeler foran lagvenninnen.

Ilka Stuhec fra Slovenia på tredjeplass var 44 hundredeler bak Goggia.

– Heldigvis er det to treningsomganger til før rennet lørdag. Jeg får mye å gjøre de neste dagene.

35 kvinner fullførte løypa, tre av dem med feil portpasseringer.

Det er berammet nye treningsomganger torsdag og fredag før VM-rennet i utfor lørdag. Onsdag kjører kvinnene om VM-medaljer i super-G.

– Resultatet reflekterer ikke følelsen jeg hadde. Øverste del av løypa er full av kuler, og der kom jeg for langt ut flere ganger. Det gjentok seg i midtpartiet. Dette er en løype som må bearbeides mentalt, og man må ha rett blanding av intensitet og taktikk, sa Goggia.

Kajsa Vickhoff Lie hadde 11. beste tid, slått av Goggia med 1,07 sekund. Ragnhild Mowinckel var 1,63 sekund etter bestetiden. Det ga 17.-plass når man tar bort utøvere med feil portpassering.

(©NTB)