Novak Djokovic er tilbake på toppen av verdensrankingen i tennis. Foto: Mark Baker / AP / NTB

Djokovic verdensener igjen – tidenes høyeste rankinghopp til toppen

Novak Djokovic er tilbake øverst på verdensrankingen i tennis etter sin tiende seier i Australian Open. Casper Ruud faller én plass og er nummer fire.

Av NTB | 30.01.2023 07:35:10

Sport: 35 år gamle Djokovic tar over plassen til Carlos Alcaraz som går ned til 2.-plass. Greske Stefanos Tsitsipas, som tapte søndagens finale i Australian Open mot Djokovic, er på 3.-plass foran Casper Ruud, som røk ut i annen runde i Melbourne.

Djokovic hopper fire plasser til toppen. Så mange plasser har aldri en herrespiller avansert til nummer én siden den offisielle rankingen startet i 1973. Serberen har allerede rekorden med flest uker på toppen av verdensrankingen av mannlige spillere med 373.

Danske Holger Rune har kommet seg opp én plass og er niendemann på listen. Det er det høyeste 19-åringen har vært på rankingen.

Djokovic tangerte Rafael Nadal søndag da han tok sin 22. Grand Slam-tittel. Det er flest i historien på herresiden. Roger Federer ble den første til å nå 20 titler da han vant Australian Open i 2018. Han klarte ikke å notere flere titler før han ga seg i fjor.

– Utrolig innsats igjen. Gratulerer! skrev Federer på sin Instagram-konto.

Djokovic slet med en skade i hamstringen i starten av turneringen i Melbourne, men klarte å riste det av seg. Nå blir det en liten pause for den overlegne serberen.

På veien mot turneringsseieren tapte Djokovic kun ett sett. Det var mot franske Enzo Couacaud (172 i verden).

– Sånn som det er i dag, er jeg fortsatt påmeldt turneringen i Dubai, som er om en måned. Jeg håper jeg er tilbake på banen om noen uker, sa Djokovic.

1) (5) Novak Djokovic, Serbia 7070, 2) (1) Carlos Alcaraz, Spania 6730, 3) (4) Stefanos Tsitsipas, Hellas 6195, 4) (3) Casper Ruud, Norge 5765, 5) (6) Andrej Rublev, Russland 4200, 6) (2) Rafael Nadal, Spania 3815, 7) (7) Felix Auger-Aliassime, Canada 3715, 8) (9) Taylor Fritz, USA 3410, 9) (10) Holger Rune, Danmark 3046, 10) (11) Hubert Hurkacz, Polen 2995.