Menu
Novak Djokovic er klar for sin tiende semifinale i Australian Open. Foto: AP Photo/Dita Alangkara/NTB

Djokovic klar for semifinale i Australian Open – knuste Rublev

Novak Djokovic (35) er klar for sin tiende semifinale i Australian Open etter å ha slått russiske Andrej Rublev i kvartfinalen onsdag.

Av NTB | 25.01.2023 12:45:04

Sport: Djokovic slet med en hamstringskade før turneringen og måtte ty til medisinsk hjelp i kampen mot Enzo Couacaud tidligere i turneringen. I onsdagens møte med Rublev viste han få antydninger til noen skade da serberen vant enkelt 6-1, 6-2, 6-4.

Kampen varte i to timer og tre minutter.

Så langt har serberen kun tapt ett sett i turneringen. Han har blitt hyllet av flere for å ha spilt en veldig imponerende tennis i sin retur til Australian Open. Onsdag spilte han nok en god kamp da han møtte verdenssekser Rublev.

– Jeg må rangere den som min neste beste kamp i turneringen, men det var veldig nær kampen for to dager siden, sa Djokovic etter kampen.

Etter kampen uttalte serberen at han mente at tallene ikke fortalte sannheten om kampen.

– Stillingen fra de to første settene forteller ikke sannheten om hvordan kampen egentlig var. Det var noen veldig jevne game. Andrej er en fantastisk motstander og spiller. Jeg har enorm respekt for han. Han har en av de beste forehandene og er en av de raskeste spillerne på touren. Men jeg fant min beste tennis, sa han.

Under kampen ble det amper stemning da en tilskuer ba Rublev sende han (Djokovic) hjem. Serberen ble tydelig irritert og ba dommer om å sende tilskueren ut fra arenaen.

Rublev har et berettiget rykte på seg for å være en hissig tennisspiller. Underveis i kampen ble russeren tydelig irritert av hans motstander på grunn av tidsbruken.

Publikum fortsatte med ropingen ut kampen. Til slutt valgte dommeren å minne publikum på at spillerne var der for dem.

– Jeg tror det var i US Open i 2007. Jeg husker jeg var heldig og vant den semifinalen, men tapte dessverre mot Roger (Federer) i finalen.

Publikum begynte å juble da den sveitsiske tennislegendens navn ble nevnt, noe som fikk Djokovic til å trekke på smilebåndet.

– La oss gi Roger en runde applaus, han fortjener det, sa serberen.

Publikum fulgte gladelig etter.

– Vi hadde noen fantastiske kamper sammen. Alt det beste til Roger og hans familie.

I intervjuet etter kampen måtte serberen også gratulere hans mor og fysiterapaut med dagen. Sammen med tilskuerne på Rod Laver Arena sang de bursdagssangen.

Semifinalen mellom Novak Djokovic spilles fredag 27. januar.

Selv om det kun skilte en plassering mellom de to på verdensrankingen, ble det en komfortabel seier for Djokovic.

I semifinalen møter Djokovic amerikaneren Tommy Paul. Det er det første møtet mellom de to og er Pauls første semifinale i en Grand Slam. Det fikk den tidligere verdenseneren til å minnes hans første semifinale.

(©NTB)

Flere nyheter: