Menu
Novak Djokovic vil trolig miste to turneringer i USA grunnet manglende covid-19-vaksinering. Foto: Kelly Barnes / AP Photo / NTB.

Djokovic i fare for å miste flere turneringer grunnet vaksine-nekt

Den serbiske tennisstjernen Novak Djokovic står i fare for å ikke slippe inn i USA etter myndighetene utvidet forbudet mot uvaksinerte ikke-borgere til april.

Av NTB | 05.01.2023 08:55:56

Medisin og helse: Den tidligere verdenseneren vil dermed gå glipp av Indian Wells og Miami Open. Djokovic nekter å vaksineres mot covid-19.

– Jeg så det, men jeg tror ikke det er offisielt ennå, så når det er offisielt kan vi snakke om det, sa den Djokovic.

Da journalister på pressekonferansen siterte en uttalelse fra amerikanske myndigheter, svarte han:

– Hvis det er offisielt, så er det – hva kan jeg gjøre? Ingenting. Dere kjenner mitt standpunkt, så det er som det er.

– Jeg håper på å spille, men hvis jeg ikke kan reise, kan jeg ikke, la 35-åringen til.

Myndighetene i USA har angivelig utvidet forbudet mot uvaksinerte ikke-borgere til april. Med Indian Wells fra 6. til 19. mars og Miami Open fra 19. mars til 2. april, vil det vanskelig la seg gjøre for serberen å få innpass i USA.

Djokovic fikk ikke komme inn i USA for å spille US Open i fjor på grunn av sin vaksinasjonsstatus, etter å ha blitt deportert fra Australia i januar foran Australian Open av samme grunn.

Han ble opprinnelig utestengt fra Australia i tre år, men kravet om at besøkende skal vise bevis på vaksinasjon har siden blitt opphevet og forbudet hans det samme.

Serberen har falt til 5.-plass på verdensrankingen og risikerer å miste opptil 2000 rangeringspoeng hvis han ikke spiller under Indian Wells og ATP 1000-turneringen i Miami.

(©NTB)