Menu
Erling Braut Haaland kom ikke til EM. Foto: Kin Cheung / AP / NTB

Disse stjernene får du ikke se i fotball-EM – Haaland og Ødegaard topper listen

Erling Braut Haaland, Martin Ødegaard, Gavi, Mats Hummels og Marcus Rashford er bare noen av stjernene som ikke blir å se under sommerens EM-fest i Tyskland.

Av NTB | 03.06.2024 12:03:16

Sport: 14. juni sparkes EM-sluttspillet i gang med åpningskamp mellom Tyskland og Skottland i München. Deretter går det slag i slag den neste måneden med fotballgodbiter.

Finalen spilles på Olympiastadion i Berlin 14. juli.

Mesterskapet blir imidlertid uten flere av Europas mest profilerte fotballnavn. To av dem er norske: Erling Braut Haaland og Martin Ødegaard.

Norge mislyktes igjen i å ta seg til et sluttspill, og dermed går EM uten Manchester Citys målmaskin og Arsenals kaptein. Haaland og Ødegaard er i svært godt selskap.

Den svenske spissen Alexander Isak, som har scoret mål på bestilling for Newcastle i Premier League denne sesongen, led samme skjebne som ligakollegaene Haaland og Ødegaard. Heller ikke Sverige er kvalifisert for EM.

Det er derimot England, men da landslagssjef Gareth Southgate offentliggjorde bruttotroppen, manglet det flere høyprofilerte spillere. Mest oppsikt vakte det at Manchester United-stjernen Marcus Rashford var funnet for lett.

Plass var det heller ikke til spillere som Reece James, Raheem Sterling og Jadon Sancho, sistnevnte med stor suksess i klubblaget Borussia Dortmund i andre halvdel av sesongen.

Arsenal-backen Ben White har på sin side gjort seg uaktuell for landslagsspill.

Den franske landslagssjefen Didier Deschamps fant ikke plass til den skadeplagede Chelsea-spissen Christopher Nkunku i uttaket. Paul Pogba er heller ikke med denne gangen. Han er utestengt som følge av brudd på dopingreglene.

Lørdag voktet Thibaut Courtois Real Madrid-målet i Champions League-finalen mot Borussia Dortmund. Til EM kommer han imidlertid ikke. Belgieren ble ikke vurdert som klar nok etter mye skadetrøbbel.

Courtois røk et leddbånd i det venstre kneet i august i fjor. 32-åringen skadet så menisken i høyre kne i mars, da han var nær ved å gjøre comeback. Det kostet ham EM-billetten.

Skadet er også den østerrikske forsvarsprofilen David Alaba, som til daglig er lagkamerat med Courtois i Real Madrid.

Den tyske midtstopperkjempen Mats Hummels har levert en pangsesong i Champions League, men fikk ingen plass i den tyske landslagssjefen Julian Nagelsmanns EM-tropp.

Samme skjebne led profiler som Leon Goretzka, Julian Brandt og Serge Gnabry. Sistnevnte har vært svært plaget av skader.

Så langt har de fleste landslagssjefene tatt ut bruttotropper til EM. Disse skal slankes inn mot første kamp. Dermed kan flere stjerner ryke i ukene som kommer.

Barcelona-unggutten Gavi er blant de øvrige stjernene som må finne seg i å følge kampene fra TV-stolen. Midtbanespilleren er skadet og ikke aktuell for den spanske troppen.

I den italienske bruttotroppen manglet velkjente navn som Marco Verratti, Ciro Immobile og Sandro Tonali. Sistnevnte er utestengt fra all fotball som følge av brudd på reglene knyttet til pengespill.

(©NTB)

Flere nyheter: