Menu
Ivana Andrés (til v.) måtte tidligere i VM stå skolerett og beklage harselas med maorienes haka-dans. Nå benekter Spanias VM-tropp at de forlot VM-basen Palmerston North fordi de kjedet seg, slik ESPN har meldt. Foto: Abbie Parr, AP / NTB

«Diplomatisk krise» rundt Spanias bytte av bosted i fotball-VM

En ESPN-journalist som skrev at Spanias kvinnelandslag forlot sin VM-base i Palmerston North fordi de kjedet seg, har fått kraftig motbør.

Av NTB | 31.07.2023 08:13:20

Kultur og underholdning: – Jeg ser ut til å ha forårsaket en diplomatisk krise. Vær gode mot meg, skrev Samuel Marsden på X/Twitter etter å ha fått sterke reaksjoner. Det skriver New Zealand Herald.

Han meldte at Spanias fotballspillere og deres familier kjedet seg i den lille byen og at de derfor forlot VM-basen og flyttet til hovedstaden Wellington i oppkjøringen til siste gruppekamp mot Japan der.

Ifølge Marsden baserte han seg på «pålitelige kilder».

– Det er rett og slett ikke sant, kontret en talsperson for Spanias VM-tropp.

– Vi trivdes veldig godt i Palmerston North. Vi flyttet for å være nærmere stadion der vi spiller neste kamp, og fordi vi også spiller åttedelsfinalen i Wellington om vi blir gruppevinner. Basen vår har vært flott, og treningsforholdene ypperlige.

Annerledes lød ESPN-rapporten.

– Mangel på ting å gjøre i området har tæret på. Spillernes familier bor sammen med troppen i tråd med en avtale med Spanias fotballforbund, men i likhet med spillerne har de funnet at det ikke er noe å finne på om kvelden, sto det.

Det spanske VM-laget trår varsomt etter å ha trampet kraftig i salaten kort etter ankomst til New Zealand. Da dukket en video opp i sosiale medier der spillene imiterte maorienes haka-dans og lo rått. Etter lokale reaksjoner ba lagkaptein Ivana Andrés offentlig om unnskyldning.

Spania bor nå i hovedstaden Wellington, som er en relativt liten by med drøyt 200.000 innbyggere. Norge har derimot sin base i millionbyen Auckland, som er New Zealands suverent største by. De bor sentralt og har mye å finne på når de har fritid fra møter, trening og kamp.

I fjorårets EM-sluttspill, der Norge røk ut i gruppespillet, bodde laget svært landlig uten lokale tilbud.

Norge blir i Auckland til dagen før åttedelsfinalen i Wellington, som ut over å være New Zealands hovedstad også er kjent som verdens mest vindutsatte by.

Grant Smith, ordfører i den lille byen med 100.000 innbyggere, rykket ut til byens forsvar. Han pekte på flere lokale attraksjoner og inviterte det spanske laget til en kveld på byen.

– Vi bor i sentrum, og spillerne kan gå på kafé og slappe av mellom tingene vi har planlagt. Det er befriende å kunne gjøre det, uten å sitte på landet. Å være i et område hvor det er mulig å gjøre ting på en halvtime eller en time er supert, og kanskje nødvendig også, sier Hege Riise.

(©NTB)