Tiril Udnes Weng jakter på sammenlagtseieren i verdenscupen. Her er hun med den gule trøya under sprintfinalen i Drammen tidligere denne uka. Foto: Lise Åserud / NTB

Diggins tok innpå Udnes Weng i sammendraget – Kalvå tilbake på pallen

Tiril Udnes Weng ga fra seg noen poeng til Jessie Diggins i fredagens 10 kilometer klassisk i svenske Falun. Anne Kjersti Kalvå var tilbake med ny pallplass.

Av NTB | 17.03.2023 13:04:05

Sport: Udnes Weng ledet med 145 poeng på Diggins før fredagens renn. Diggins’ 4.-plass og Udnes Weng på 10.-plass gjør at forspranget er nede i 123 poeng.

– Jeg vil nesten si det er årsbeste i klassisk av Jessie, sa Viaplay-ekspert Niklas Dyrhaug.

I mål var Udnes Weng 56 sekunder bak overlegne Kerttu Niskanen. Finnen vant foran Katharina Hennig (+15,9 sekunder) og Anne Kjersti Kalvå (+22,3).

Kalvå var tilbake etter sykdom sist helg. Lundamo-løperen som endte med tre medaljer i Planica-VM, havnet på pallen for tredje gang i verdenscupen denne sesongen.

Niskanen leder distansecupen og jakter på å bli den første finske kvinnen til å vinne en krystallkule siden 2008. Det er 22 poeng ned til Diggins før det avsluttende distanserennet i finske Lahti neste helg.

Udnes Wengs beste plassering i verdenscupen sammenlagt er 13.-plass. Det klarte hun for tre år siden. Fire individuelle renn gjenstår i tillegg til to stafetter i verdenscupsesongen. Tre av dem er sprint.

10-kilometeren gikk uten Frida Karlsson og Ebba Andersson. De har vunnet henholdsvis fem og fire distanserenn denne sesongen.