Menu
Bislett Games-publikummet får et gjensyn med Jakob Ingebrigtsen og de andre friidrettsstjernene i mai neste år. Foto: Fredrik Varfjell / NTB

Diamond League-kalenderen klar: Start i Kina og tidlig Bislett Games

Terminlisten med 15 stevner i neste års Diamond League i friidrett er satt opp. På grunn av EM i juni framskyndes Bislett Games i Oslo til 30. mai.

Av NTB | 25.09.2023 11:52:38

Sport: 2024-sesongen starter med to stevner i Kina. Xiamen er arrangør 20. april, mens friidrettsutøverne skal i aksjon i Shanghai en uke senere.

Deretter venter stevner i Doha (Qatar), Rabat (Marokko) og Eugene (USA). Bislett Games er første europeiske stevne i Diamond League.

Stockholm (2. juni) rekker også å arrangere stevne før EM i Roma. Deretter blir det pause fram til Paris 7. juli. Siden venter Monaco og London før OL i Paris går av stabelen.

Etter sommerlekene kommer det tre stevner på en uke i Lausanne, Chorzow, og Roma. Ytterligere en uke senere er det Zürichs tur å arrangere.

Som vanlig er det 14 stevner der utøverne konkurrerer om å komme med i selve Diamond League-finalen. Den arrangeres 13. og 14. september i Brussel.

27. april: Shanghai, Kina

10. mai: Doha, Qatar

19. mai: Rabat, Marokko

25. mai: Eugene, Oregon

30. mai: Oslo

2. juni: Stockholm, Sverige

7. juli: Paris, Frankrike

12. juli: Monaco

20. juli: London, England

22. august: Lausanne, Sveits

25. august: Chorzow, Polen

29. august: Roma, Italia

5. september: Zürich, Sveits

13.-14. september: Brussel, Belgia

20. april: Xiamen, Kina

(©NTB)