Menu
Foto: Thanassis Stavrakis / AP / NTB

Dette skjer i dag

Dette er blant de ventede hendelsene søndag, 21. mai.

Av NTB | 21.05.2023 06:04:16

Det er valg på ny nasjonalforsamling i Hellas. Kampen står primært mellom den konservative statsministeren Kyriakos Mitsotakis og venstresidens kandidat Alexis Tsipras. Økonomi har dominert valgkampen, men også en avlyttingsskandale i etterretningstjenesten og jernbanekatastrofen som krevde 57 liv i februar, har vært store saker. Siden meningsmålingene er svært jevne, ligger det an til at det potensielt blir nyvalg allerede i juli.

Hvert år vil nye forfattere overrekke en tekst som ikke skal leses før i 2114. Kronprinsesse Mette-Marit er med på skogsturen og går sammen med forfatterne til Framtidsbibliotekskogen ved Frognerseteren. Forfatterne som skal overlevere tekster, er vietnamesisk-amerikanske Ocean Vuong og tyske Judith Schalansky. Seremonien varer mellom klokka 9.45 og 12.

Søndag er siste dag av G7-landenes tre dager lange toppmøte i Japan. Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj kom lørdag for å delta på toppmøtet. En ny militærpakke til Ukraina, Kinas militarisering av Stillehavet og regulering av kunstig intelligens har dominert møtet.

Space X Crew Dragon-oppdraget Ax-2 skal etter planen ta av med kurs for Den internasjonale romstasjonen (ISS). Dette er den andre helprivate romferden i regi av SpaceX. Om bord er fire romturister, deriblant to saudiarabiske statsborgere. Oppskytingen skal etter planen skje klokka 23.37 norsk tid.

Erling Braut Haaland og lagkameratene i Manchester City får besøk Chelsea søndag, men det gjør de med lave skuldre. Etter at Arsenal og Martin Ødegaard røk på et overraskende 0-1-tap borte mot Nottingham Forest lørdag, kan de lyseblå fra Manchester heve serietrofeet for niende gang. Kampen starter klokka 17.

(©NTB)

Flere nyheter: