Menu
Foto: Bagus Indahono / AP / NTB

Dette skjer i dag

Følgende hendelser er blant de ventede lørdag 15. juli.

Av NTB | 15.07.2023 06:03:30

Torsdag beordret landets transportminister Matteo Salvini at en storstreik som rammet togtrafikken, skulle avbrytes etter den første av to planlagte streikedager.

Utenriksminister Anniken Huitfeldt (Ap) reiser fra Asean-møtet i Jakarta til Singapore, der hun skal ha samtaler med Singapores utenriksminister Vivian Balakrishnan og et møte med Sjømannskirken og norsk næringsliv i Singapore.

Flygeledere og bakkemannskaper i Italia planlegger en endagsstreik på dagtid lørdag. Det skjer midt i høysesongen for ferietrafikk, og flyselskapene ber folk sjekke flygningene sine.

Svensk politi har gitt tillatelse til en mann som ønsker å brenne Bibelen og Toraen, jødenes hellige bok, utenfor Israels ambassade i den svenske hovedstaden. Mannen sier demonstrasjonen er svar på koranbrenningen i juni, og «en symbolsk handling for ytringsfriheten».

Den årlige Pride-paraden i Ungarns hovedstad Budapest går av stabelen lørdag. Under statsminister Viktor Orban er det i Ungarn blitt vedtatt kontroversielle lover knyttet til LHBT-spørsmål.

Hovedstadslaget sikret seg nylig ny trener i Geir Bakke fra rivalen Lillestrøm, men er fortsatt desperate etter poeng i serien. Vålerenga ligger på 13. plass, ett poeng over nedrykksstreken. Molde, på sin side, jakter poeng for å holde seg i medaljestriden.

(©NTB)

Flere nyheter: