Menu
Ordfører i Haugesund, Arne-Christian Mohn (Ap) tror det kan bli vanskelig å få flertall for den sittende koalisjonen etter valget. FOTO: RH / E. Solberg

– Det kan bli vanskelig å fortsette nå

Etter å ha sett nærmere på den siste InFact-målingen for Radio Haugaland, tror ordfører Arne-Christian Mohn (Ap) at det kan bli vanskelig for hans koalisjon å fortsette.

Av Egil M Solberg | 04.09.2023 21:28:39

Valg23: Det er nærmest død løp mellom de to alternative koalisjonene med Arbeiderpartiet på den ene siden og Høyre på den andre i Haugesund.

– Det er alltid kjekt med spennende valg, men jeg at det kan bli vanskelig å fortsette med de tallene som fremkommer nå, sier Mohn til Radio Haugaland i dag.

Ordføreren tenker da på INP, Industri- og næringspartiet, som kommer på vippen.

– Dersom de kommer på vippen blir det en vanskelig politisk situasjon. Da må man jo balansere til begge sider for å få flertall i sakene, sier ordføreren og legger til:

– Sånt sette kan det bli mer spennende for innbyggerne at man ikke vet hva som blir utfallet av sakene før stemmegivningen er gjort fra sak til sak, sier Mohn.

Når hverken høyresiden eller venstresiden får flertall, kan det bli nødvendig at ett av partiene på høyresiden går over til oss, slik det ble i Karmøy etter valget i 2019, beskriver ordføreren.

Se hele intervjuet her:

Flere nyheter: