Menu
Alle som mener de har blitt fratatt en lovfestet rettighet, kan fremme kravet for domstolene, sier Peter Frølich (H). Tirsdag ble det klart at det ikke blir noen kontrollsak om lønnsstøtten i Stortinget. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB

Det blir ingen kontrollsak om lønnsstøtten i Stortinget

Etter et møte i kontrollkomiteen er det klart at det ikke blir noen kontrollsak om lønnsstøtten til bedriftene. Dermed kan neste steg bli et søksmål mot staten.

Av NTB | 07.02.2023 16:26:09

Kriminalitet og rettsvesen: – Det er skuffende at vi ikke får politisk støtte for å følge opp saken, men alle som mener de har blitt fratatt en lovfestet rettighet, kan fremme kravet for domstolene, sier stortingsrepresentant og leder av Stortingets kontroll- og konstitusjonskomité Peter Frølich (H) til E24.

Hans parti mener regjeringen har innrettet lønnsstøtten til koronarammede bedrifter i strid med Stortingets vedtak. Høyre anbefalte kontroll- og konstitusjonskomiteen å åpne kontrollsak om lønnsstøtteordningen. Bakgrunnen er at bedriften som betaler ut lønn etterskuddsvis, slik de aller fleste i reise- og utelivsbransjen gjør, ikke fikk lønnsstøtte for januar 2022.

Tirsdag ble det klart at en kontrollsak ikke er aktuelt.

Finansminister Trygve Slagsvold Vedum (Sp) mener det ikke lar seg gjøre å endre på innretningen, men må tåle kritikk fra flere hold.

Fellesforbundets forbundssekretær Clas Delp mener derre er respektløst overfor bedriftene det gjelder.

– Hele håndteringen mener jeg er et tillitsbrudd overfor de som valgte å la være å permittere. Og jeg er redd det vil få konsekvenser for tilliten til både Storting og regjering hvis vi skulle være så uheldige å havne i en situasjon lik pandemien igjen, sier Delp til avisen.

(©NTB)

Flere nyheter: