Menu
Floridas guvernør Ron DeSantis sier at det ikke er en viktig nasjonal interesse for USA å bli mer innblandet i en «territoriell disputt» mellom Ukraina og Russland. DeSantis er blant favorittene til å bli Republikanernes presidentkandidat neste år. Foto: Ron Johnson / AP / NTB

DeSantis sår tvil om Ukraina-støtte

Å bli «ytterligere innblandet i en territoriell disputt mellom Ukraina og Russland» er ikke en viktig nasjonal interesse for USA, sier Ron DeSantis.

Av NTB | 14.03.2023 05:04:02

Politikk: Florida-guvernøren regnes som den største trusselen mot Donald Trumps muligheter til å bli Republikanernes kandidat i presidentvalget neste år.

Fox News-kommentator Tucker Carlson publiserte mandag svarene han hadde fått i en utspørring av flere republikanske kandidater og andre som regnes som aktuelle til partiets primærvalg.

– USA har mange viktige nasjonale interesser … men å bli ytterligere innblandet i en territoriell disputt mellom Ukraina og Russland, er ikke en av dem, skrev DeSantis i sitt svar.

– Biden-administrasjonens blankosjekk-finansiering av denne konflikten i «så lenge det trengs», uten noen definerte mål eller ansvarlighet, tar bort fokuset fra vår nasjons mest presserende utfordringer, heter det videre.

Siden Russland invaderte Ukraina i fjor, har USA vært landets største støttespiller og gitt mange milliarder dollar i militær og økonomisk bistand.

DeSantis og Trump har lignende synspunkter i spørsmålet om videre støtte til Ukraina. Da ekspresidenten ble spurt om USA bør jobbe for regimeskifte i Russland, var svaret «nei».

– Vi bør jobbe for et regimeskifte i USA, det er mye viktigere. Det er Biden-administrasjonen som dro oss inn i dette rotet, het det videre.