Menu
Denver Nuggets og Christian Braun imponerte fredag. Foto: Kyle Terada/Pool Photo via AP / NTB

Denver Nuggets skaffet seg matchballer i NBA-finalen: – Må slå av TV og radio

Denver Nuggets tok sin tredje seier i NBA-finalen mot Miami Heat og trenger kun ytterligere en triumf for å bli mestere for aller første gang.

Av NTB | 10.06.2023 09:59:09

Sport: Fredagens fjerde finale endte 108-95 til Nuggets, hvilket betyr at Denver-klubben nå leder 3-1 i finaleserien som spilles best av sju kamper.

Aaron Gordon gikk foran for Nuggets med 27 poeng, mens Nikola Jokic fulgte opp med 23.

Mandag kan NBA-finalen bli avgjort dersom Nuggets vinner kamp nummer fem på hjemmebane.

– Jeg synes Aaron Gordon var enorm. Han var en kriger i begge ender for oss i kveld, sa en imponert Nuggets-trener Michael Malone etter fredagens kamp.

– Samtidig var dette virkelig en lagseier. Vi har gjort jobben vår, men vi feirer ikke som om vi har avgjort noe ennå. Vi vet at vi må gå hjem og slå av TV-en, radioen og ikke lese avisene. Det gjelder å ikke høre på alle som forteller deg hvor god du er, for vi har ikke utrettet noen verdens ting ennå, la han til.

Miami Heat har stått for flere snuoperasjoner på veien mot finalen. Nå må laget fra Florida trekke ytterligere en opp av hatten.

– Hver gang vi klarte å redusere forspranget til seks eller åtte poeng, klarte de å presse det opp til tolv igjen, sa Miami-trener Erik Spoelstra etter fredagens kamp.

Han insisterte på at finaleserien fortsatt kan vendes til seier.

– Vi har en utrolig konkurransedyktig spillergruppe. Vi har gjort alt på den tøffe måten denne sesongen, og det er slik det må gjøres akkurat nå også, sa Spoelstra.

(©NTB)

Flere nyheter: