Menu
Den danske regjeringen vil ta grep etter avsløringer om hvitvasking i dokumentaren «Den sorte svane». Foto: Faksimile / NTB

Den danske regjeringen varsler tiltak mot hvitvasking

Et nytt lovforslag skal slå ned på hvitvasking av penger gjennom klientkontoer, sier Danmarks justisminister Peter Hummelgaard i kjølvannet av en dokumentar.

Av NTB | 10.06.2024 15:13:05

Kriminalitet og rettsvesen: Den danske regjeringen holdt mandag et møte med alle partiene på Folketinget. På plass var blant annet representanter fra justisdepartementet, skattedepartementet og næringsdepartementet.

Etter møtet møtte Hummelgaard pressen sammen med fem andre ministre. Justisministeren sier at regjeringen blant annet vil innføre strengere kontroll med klientkontoer.

– Vi kommer også til å se på reglene rundt bobestyrere, sier Hummelgaard, og legger til at dagens regler gjør det mulig å oppnevne sin egen bobestyrer i konkurssaker, mot et pengebeløp.

Dokumentaren «Den sorte svane», som er produsert av den danske kanalen TV 2 i samarbeid med NRK, viser samarbeid om svindel mellom kriminelle, advokater og forretningsfolk. Man ser blant annet hvordan klientkontoer, som er advokatkontoer med midler betrodd av klienten, blir misbrukt.

Næringsminister Morten Bodskøv forklarer at det også pågår en omfattende digitalisering av kontakten mellom myndigheter, borgere og virksomheter, som skal bidra til å stoppe kriminelle.

– Vi har et nytt lovforslag som skal rulles ut rundt regnskap. Før i tiden så man at de ble brent eller forsvant i toalettet. Nå er det et krav om at de skal være digitale, sier han.

(©NTB)

Flere nyheter: