Menu
Rammsteins vokalist avviser anklagene om seksuelle overgrep. Det tyske bandet har spilt i Norge flere ganger, blant annet på Bjerkebanen i Oslo i fjor sommer. Arkivfoto: Lise Åserud / NTB

Demonstrasjon mot Rammsteins første konsert etter overgrepsanklagene

Rammstein spilte lørdag sin første konsert etter at anklagene om seksuelle overgrep ble kjent. Utenfor arenaen hadde flere hundre demonstranter samlet seg.

Av NTB | 16.07.2023 08:42:56

Kriminalitet og rettsvesen: Under slagordet «Kein Rammstein in Berlin» (Ingen Rammstein i Berlin) krevde de rundt 300 oppmøtte et forbud mot konserten. Politiet opplyser at stemningen var amper, og at de måtte holde flere demonstranter og konsertgjengere fra hverandre.

Metalbandet skal etter planen spille tre konserter på Olympiastadion i hjembyen Berlin. De siste konsertene spilles søndag og tirsdag.

Flere kvinner har de siste ukene anklaget Rammstein-vokalist Till Lindemann for seksuelle overgrep, og 60-åringen er for tiden under etterforskning av tysk politi.

Kvinnene har stått fram og sagt at de er blitt dopet ned og rekruttert til å delta i seksuelle aktiviteter med Lindemann på fester etter bandets konserter.

Saken har fått stor oppmerksomhet, og Lindemann avviser anklagene.

(©NTB)

Flere nyheter: