Menu
Jan-Runar Eliassen (i midten) sammen med sønnen Alexander Tur Eliassen og Mina Gerhardsen, som mottok gaven på 600.000 kroner som familien til Eliassen i NRKs «Demenskoret» har samlet inn til demensarbeid. Foto: Anne Elisabeth Ness / NTB

Demenssaken fikk rekordgave fra familien til kormedlem

Familien til Jan-Runar Eliassen i NRKs «Demenskoret» har samlet inn 600.000 kroner til demensarbeid. Nasjonalforeningen jubler over gaven.

Av NTB | 26.04.2023 20:44:31

Medisin og helse: Jan-Runar Eliassens sønn Alexander Tur Eliassen og resten av familien overrakte onsdag pengene til Nasjonalforeningen for folkehelsen og deres arbeid for demenssyke. Flere enn 2.000 givere fra hele landet har bidratt.

– Vi er kjempeimponert. I vår mer enn hundre år lange historie har vi aldri fått inn en slik sum fra en personlig innsamling. Dette er et stort og viktig bidrag til vårt arbeid for mennesker med demens og deres pårørende, sa generalsekretær Mina Gerhardsen i Nasjonalforeningen da hun mottok gaven.

Jan-Runar Eliassen deltar selv i erfaringspanelet, et ekspertpanel som består av personer som selv har demens. Gerhardsen trakk fram familiens og demenskorets betydning for åpenheten rundt demens.

– Noe av det fineste vi hører etter demenskor-serien, er at det nå er lettere å snakke om demens. Flere forstår at en er et helt menneske selv om en har demens – at en er så mye mer enn sykdommen, sa hun.

(©NTB)

Flere nyheter: