Menu
Ronny Deila og Brugge ble feilaktig fratatt en scoring søndag. Foto: Mats Torbergsen / NTB

Deilas klubb ønsker omkamp etter VAR-tabbe

Club Brugge har sendt inn en klage til Belgias dommerforening etter at laget feilaktig ble fratatt scoring i 0-0-kampen mot Mechelen søndag.

Av NTB | 11.12.2023 19:09:48

Sport: Episoden som klubben refererer til i klagen skjedde etter 72 minutter. Igor Thiago stanget ballen i mål, men assistentdommeren vinket for offside.

VAR grep ikke inn i situasjonen og rettet den feilaktige avgjørelsen dommerteamet på banen tok, og kampen endte målløs. I etterkant har den belgiske dommerforeningen innrømmet at scoringen burde blitt godkjent og skyldte på en «menneskelig feil».

Det har fått Brugge, som trenes av norske Ronny Deila, til å sende inn en klage og be om at kampen spilles på nytt.

«VAR ble opprettet for å fjerne menneskelige feil fra kampene i avgjørende faser gjennom tekniske hjelpemidler. Dersom VAR gjør en slik kampavgjørende feil som ikke skjer gjennom dommerens egen tolkning, må dette anses som en faglig-teknisk feil og om nødvendig må kampen spilles om igjen», skriver Brugge i en uttalelse.

De skriver samtidig at de ønsker at VAR-kommunikasjonen frigis.

Episoden ligner den som skjedde i Premier League tidligere i år, der Liverpool feilaktig fikk annullert en scoring mot Tottenham. De rødkledde har imidlertid formelt ikke bedt om at kampen må spilles om igjen.

(©NTB)

Flere nyheter: