Menu
Kristoffer Eriksen Sundal ble best av de norske i Rasnov. Foto: Geir Olsen / NTB

De norske hopperne langt bak i Rasnov – Wellinger vant

Kristoffer Eriksen Sundal var best av de norske på en 15.-plass i verdenscuprennet i rumenske Rasnov lørdag. Tyske Andreas Wellinger tok seieren i konkurransen.

Av NTB | 18.02.2023 18:15:33

Sport: Flere av verdenscupens antatt sterkeste hoppere deltok ikke i lørdagens renn. Blant dem var Halvor Egner Granerud og Dawid Kubacki som begge hviler i forkant av ski-VM i Planica neste uke.

For de norske utøverne som reiste til Romania ble det en skuffende dag i et renn preget av mye vind og varierende forhold.

Daniel-André Tande var på forhånd den antatt beste norske i konkurransen, men skuffet i begge sine hopp. Til slutt endte han som nummer 23.

– Jeg er skuffet over førsteomgangen. Jeg føler jeg gjør et brukbart hopp i 2. omgang, men jeg får det ikke helt til å fly noe særlig. Det var en frustrerende dag, oppsummerte Tande til NRK etter andrehoppet.

I fravær av de antatt sterkeste var det Wellinger som vant rennet, 0,2 poeng foran Ziga Jelar på andreplassen. Karl Geiger ble nummer tre, 2,5 poeng bak seieren.

Best av de norske ble Sundal som landet etter 90,5 og 89 meter i sine to hopp.

Bendik Jakobsen Heggli fikk det, i likhet med Tande, ikke til å stemme i Romania og landet på 88,5 og 86 meter i sine hopp. Det holdt til en 26.-plass.

– Jeg er så jævlig lei av å ikke få til to greie hopp, sa en tydelig irritert Heggli til NRK etter konkurransen.

Joacim Ødegård Bjøreng landet allerede etter 82 meter i førstehoppet og måtte se andreomgangen fra tribunen.

Søndag blir det gjennomført superlagkonkurranse i samme bakke.

(©NTB)

Flere nyheter: