Menu
Regnet bøttet ned i Spania søndag. Foto: Lorena Sopena / Europa Press via AP / NTB

Danske vant regntung 2. etappe av Vuelta a España

Lotto-Dstnys Andreas Kron seiret på den andre etappen av Grand Tour-sykkelrittet Vuelta a España søndag. Andrea Piccolo er ny leder i sammendraget.

Av NTB | 27.08.2023 17:45:00

Sport: Kron stakk av opp den siste motbakken og kunne sykle over målstreken i ensom majestet. Det var hans første Grand Tour-seier.

Dansken sykler for laget som også Tijl De Decker (22) syklet for. Belgieren mistet livet etter en ulykke på trening onsdag.

Den andre etappen av årets siste Grand Tour gikk over 181,8 kilometer fra Mataró til Barcelona. Rytterne forserte flere stigninger i løpet av etappen. Finalen gikk opp to korte og bratte stigninger inn til Barcelona.

Regnværet bøttet ned også søndag. Den siste utforkjøringen var dermed for farlig, og tidene i sammendraget ble tatt på toppen av den siste 3.-kategorien. Det var i tillegg uenighet i feltet om hvorvidt søndagens etappe var forsvarlig å gjennomføres i sin helhet.

Arrangøren slet også på åpningsetappen lørdag kveld, men da var det belysningen som skapte problemer. Der var det til slutt DSM som tok en overraskende seier, og unge Lorenzo Milesi syklet søndagens etappe i den røde ledertrøya.

Italieneren mistet den prestisjetunge trøyen allerede søndag til EF-rytteren Piccolo, som også er Grand Tour-debutant.

Storfavorittene har ikke meldt seg på i sammendraget gjennom de to første kaotiske etappene.

(©NTB)