Menu
Michael Mørkøv legger opp etter sesongen. Foto: Audun Braastad / NTB

Dansk sykkelprofil legger opp etter sesongen – hylles av Cavendish

Michael Mørkøv (39) setter strek for en lang karriere etter årets sesong. Han avslutter med VM i banesykling på hjemmebane.

Av NTB | 08.07.2024 09:13:04

Sport: En av Mørkøvs siste innsatser som sykkelrytter ble å hjelpe Astana-kamerat Mark Cavendish til seiersrekord i Tour de France. På femte etappe av årets utgave av rittet ble briten mestvinnende i historien da han tok sin 35. etappeseier.

Mørkøv sier til danske TV 2 at kroppen ikke lenger orker de tøffeste rittene.

– Jeg får ikke nok utbytte av det arbeidet jeg legger ned. Jeg synes at det har blitt for tøft å levere på det høyeste nivået i de mest krevende løpene, sier Mørkøv.

Cavendish hyller det Mørkøv har gjort for idretten.

– Det har vært fantastisk å sykle med ham. Han har vært så viktig, ikke kun for meg, men for andre gjennom deres karriere, sier han til TV 2.

«Cav» legger til at Mørkøv har opptrådt som en farsfigur for ham til tross for at de er like gamle.

– Han holder seg alltid rolig og forsikrer oss om at vi har fokus på det viktigste. Han forstår hva sykling er og hva det kreves, sier han og legger til:

– Jeg har fått mange venner gjennom karrieren, men det er veldig få jeg kommer til å ringe når jeg er 70 år. Han er en av dem.

Mørkøv har tidligere syklet for Saxo Bank, Katjusja og Quick-Step. I Katjusja var han lagkamerat med Alexander Kristoff i 2016 og 2017. Der var han en viktig opptrekker for nordmannen i spurtene.

39-åringen startet karrieren med banesykling. Mørkøvs siste eliteløp blir dermed under VM i banesykling på hjemmebane i oktober.

(©NTB)