Rasmus Højlund er i vill målform for Danmark. Foto: Liselotte Sabroe / Ritzau Scanpix via AP / NTB

Dansk sjokk i EM-kvalifiseringen: Tapte 2-3 for Kasakhstan

Danmarks fotballherrer raknet på slutten og tapte 2-3 for Kasakhstan i EM-kvalifiseringen etter å ha ledet 2-0.

Av NTB | 26.03.2023 17:04:05

Sport: Sjokket ble et faktum da Abat Ajmbetov stormet fram og headet inn et innlegg i siste ordinære spilleminutt. Overrumplede dansker måtte se ledelse bli snudd til tap i løpet av tre minutter.

Kasakhstan-kaptein Askhat Tagibergen så ut til å ha berget et overraskende poeng da han fyrte inn et langskudd i kampens 86. minutt. Men vertene, som hadde løsnet mange avslutninger gjennom kampen, hadde mer på lager.

Højlunds spillestil, størrelse og målteft har fått supportere til å sammenligne ham med Erling Braut Haaland. Han ble kjøpt av Serie A-klubben Atalanta sist sommer og har imponert der med åtte scoringer på i alt 25 kamper.

Søndag var han på farten etter 20 minutter i Astana. Højlund ble spilt flott gjennom av Simon Kjær, og han vippet ballen følsomt i mål over Kasakhstan-keeper Igor Sjatskij.

Samme mann gjorde 2-0 etter 35 minutter. Han var på rett sted til rett tid og satte inn en retur fra midten av kasakhstanernes straffefelt.

Da slo Schmeichel et skudd i stolpen og ut. På den påfølgende corneren handset Jonas Wind i eget felt, og vertene fikk straffespark. Baktijor Zajnutdinov omsatte det i redusering til 1-2.

Scoringen skapte spenning mot slutten og så ut til å stresse danskene. Og på tampen raknet det helt for rødtrøyene.

På overtid ble matchvinner Ajmbetov utvist etter å ha fått to gule kort.

Danskene hadde ledet komfortabelt 2-0 etter to scoringer av formspissen Rasmus Højlund. 20-åringen som har fått tilnavnet «Danmarks Haaland», står dermed med fem mål på de to første kampene i EM-kvalifiseringen.

Kasakhstan skapte ikke all verden de første 70 minuttene på hjemmebane. De løsnet en del skudd, men satte ikke Danmark-keeper Kasper Schmeichel skikkelig på prøve før i det 70. minuttet.